1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk
Akershus fylkeskommune er fra 01.01.2020 en del av Viken fylkeskommune. Disse nettsidene oppdateres ikke. Se oppdatert informasjon om fylkeskommunen på www.viken.no

Nyheter om samferdsel og transport


Filtrering av artikellisten

24 millioner kroner til tryggere skoleveier

Fylkets Trafikksikkerhetsutvalg i Akershus har fordelt 24 millioner kroner til 51 ulike trafikksikkerhetstiltak. Pengene skal benyttes til tiltak som bedrer trafikksikkerheten i lokalmiljøer.

Nesodden er Trafikksikker kommune

Nesodden er godkjent som Trafikksikker kommune. Ordfører Truls Wickholm fikk 22. januar overrakt godkjenningen som Trafikksikker kommune av Ketil Nordengen, leder av Fylkets trafikksikkerhetsutvalg.

Signerte samarbeidsavtale med Baden-Württemberg

Akershus fylkeskommune har signert en intensjonsavtale om samarbeid med den tyske delstaten for å utveksle erfaringer, og legge til rette for flere null-utslipp transportkjøretøy i fremtiden.

Signerte ny avtale med Statens vegvesen

Akershus fylkeskommune og Statens vegvesen region Øst har inngått avtale for 2018. Avtalen regulerer States vegvesens oppdrag for fylkeskommunen.

Flere skolebarn bruker belte i buss

Høstens beltehelt-kampanje har gitt resultater. En måling i etterkant av kampanjen viser at 53 prosent av skoleelevene brukte setebelte i bussene. Før kampanjen viste samme måling at kun 30 prosent brukte setebelter.

Fra 28. januar 2018 øker prisene på kollektivtrafikken

Ruter øker sine priser hvert år i tråd med prisutviklingen for kommunale tjenester. I 2018 vil prisøkningen i tillegg omfatte et ekstraordinært bidrag til Oslopakke 3 på 79 millioner kroner.

Tre nye hydrogenstasjoner til Osloregionen

Enova støtter byggingen av tre hydrogenstasjoner i Akershus og Oslo med til sammen 30 millioner kroner. - Det er svært positivt og i tråd med Akershus fylkeskommunes strategi for innfasing av hydrogen, sier fylkesordfører Anette Solli.

Videregående opplæring, fylkesveier og tannhelse prioriteres

Investeringer i videregående opplæring, fylkesveier og tannhelse prioriteres i fylkeskommunens økonomiplan 2018-2021.

Gir utstyr til sykkelopplæring

Torsdag 14. desember ble den første sykkelpakken overlevert Ski kommune. Sykkelpakken inneholder utstyr for trafikkopplæring og sykkelferdigheter for barn, og er en støtteordning fra Fylkets trafikksikkerhetsutvalg.

Ny hydrogenstasjon på Høvik

HYOP har startet opp en ny hydrogenstasjon ved Høvik kirke rett ved E 18, den 15. desember.

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet