1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk
Akershus fylkeskommune er fra 01.01.2020 en del av Viken fylkeskommune. Disse nettsidene oppdateres ikke. Se oppdatert informasjon om fylkeskommunen på www.viken.no

Nyheter om samferdsel og transport


Filtrering av artikellisten

Trygging av skoleveier i Akershus

Arbeidet med å gjøre de farligste skoleveiene i Akershus tryggere er godt i gang. Det viser et oppsummering av 10-årsplanen for trygging av skoleveier.

Gang- og sykkelvei åpnet i Eidsvoll

Fylkesvaraordfører Lars Salvesen og ordfører i Eidsvoll John-Erik Vika stod for åpningen av ny gang- og sykkelvei langs Odalsveien i Eidsvoll tirsdag 28. august.

Entreprenør valgt til bygging av Kjul Bussanlegg

ArealBygg AS blir totalentreprenør for bussanlegget på Kjul i Nittedal.

Rundkjøring på Jessheim er ferdig

Den nye rundkjøringen i krysset mellom Trondheimsvegen og Ringvegen på Jessheim er ferdigstilt. Mandag 13. august deltok hovedutvalgsleder Solveig Schytz og ordfører Tom Staahle på en befaring av den nye rundkjøringen og tilstøtende anlegg.

Rekordmange velger kollektivt til ferien

Sommer er ferietid, men når pendlertrafikken avtar, øker turismen desto mer. Akershus KollektivTerminaler FKF kan glede seg over travle dager ved landets største bussterminal, Oslo Bussterminal.

39 elbusser på Nedre Romerike fra sommeren 2019

Fra 1. juli 2019 vil 39 elektriske busser settes inn i trafikk på Nedre Romerike, som de første i Akershus.

Modernisering av Oslo Bussterminal

Prosjektet for moderniseringen av Oslo Bussterminal har kommet til neste fase: AF Gruppen er valgt som leverandør av byggfornyelsen. Arbeidene starter september 2018, med ferdigstillelse juli 2019. Det vil være full drift ved terminalen i hele byggeperioden.

Vant 12,5 millioner kroner til nye, smarte løsninger for transport

Oslo og Akershus var blant vinnerne i idékonkurransen Smartere transport i Norge. Onsdag 13. juni delte samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen og administrerende direktør i NHO Kristin Skogen Lund ut 100 millioner kroner til seks fylkeskommuner i konkurransen.

Status og utvikling for miljø og samferdsel i Akershus

Fossilt brensel er snart utfaset i Akershus, og det har vært noe nedgang i klimagassutslippet i fylket. Kollektivandelen øker, men biltrafikken inn mot Oslo er stabil. Dette er blant tallene som kommer frem i et nytt statistikkhefte om miljø og samferdsel i Akershus.

Til topps i fylkeskonkurranse

Klasse 5B på Løkeberg skole i Bærum har gått og syklet seg til topps i fylkeskonkurransen Aktive barn - Tryggere skolevei» 2017-18. Mandag 28. mai overrasket Solveig Schytz, leder av hovedutvalget for samferdsel, vinnerne med billetter til Tusenfryd.

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet