1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk
Akershus fylkeskommune er fra 01.01.2020 en del av Viken fylkeskommune. Disse nettsidene oppdateres ikke. Se oppdatert informasjon om fylkeskommunen på www.viken.no

Nyheter om samferdsel og transport


Filtrering av artikellisten

Fagdag om TT-ordningen for kunnskapsutveksling

Akershus fylkeskommune arrangerte en fagdag for fylkeskommuner i Norge for å skape en møteplass for nettverksbygging og kompetanseheving rundt TT-tjenestene.

Fornebubanen forventes å være ferdig i 2025

Prosjektet er den største T-baneutbyggingen i nyere tid i Oslo og Akershus. Byggetiden for Fornebubanen er anslått til 5-6 år, og banen kan bli ferdigstilt for publikum høsten 2025.

Båtene på Nesoddsambandet blir elektriske i 2019

Oslofjorden blir grønnere når båtene på Norges største bilfrie passasjersamband vil gå på batteri fra høsten 2019. Da blir de de tre båtene på sambandet Nesodden – Aker brygge elektriske.

Fylkesrådmannens forslag til økonomiplan 2019-2022

Fylkesrådmannen la 29. oktober frem forslag til årsbudsjett 2019 og økonomiplan 2019-2022. Både skole, kollektivtrafikk og klima vektlegges i forslaget. Handlingsprogram for samferdsel 2019-2022 ble også presentert.

Bare to av tre sykler med lys i mørket

Du skal straks stille klokka, nå må du også huske lys på sykkelen. Solveig Schytz, leder av hovedutvalg for samferdsel og Ola Nordal, ordfører i Ås, var fredag 26. oktober grytidlig på plass og delte ut sykkellykter på Ås.

Anleggsstart for tryggere vei

-Dette er en gledens dag. Her bygger vi en helt ny veistrekning som gjør det tryggere for alle trafikanter, og ikke minst en tryggere skolevei, sier Solveig Schytz, leder av hovedutvalg for samferdsel.

Moderniseringen av Oslo Bussterminal har startet

Riggingen er i gang for moderniseringen av Oslo Bussterminal. Det vil være full drift av terminalen i hele byggeperioden. Ferdigstillelse er planlagt juli 2019.

Aksjon Beltehelt er i gang

Denne uka gjennomfører Ruter aksjon Beltehelt for å få flere elever til å bruke setebelte på skolebussen. Startskuddet for aksjonen var på Mogreina barneskole i Ullensaker kommune.

Rimeligere kollektivreiser for barn og ungdom

Akershus fylkeskommune og Oslo kommune ønsker å gjøre det billigere for barn og ungdom å reise kollektivt ved å innføre gratis reise fram til seks år og barnebillett til fylte 18 år.

Nes er Trafikksikker kommune

Nes er godkjent som Trafikksikker kommune. Konstituert rådmann Ingar Dølen fikk 3. september overrakt godkjenningen som Trafikksikker kommune av Ketil Nordengen, leder av Fylkets trafikksikkerhetsutvalg. Nes er dermed den sjette kommunen i Akershus som er godkjent gjennom ordningen.

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet