1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk
Akershus fylkeskommune er fra 01.01.2020 en del av Viken fylkeskommune. Disse nettsidene oppdateres ikke. Se oppdatert informasjon om fylkeskommunen på www.viken.no

Anleggsstart for tryggere vei

-Dette er en gledens dag. Her bygger vi en helt ny veistrekning som gjør det tryggere for alle trafikanter, og ikke minst en tryggere skolevei, sier Solveig Schytz, leder av hovedutvalg for samferdsel.

Fredag 12. oktober markerte Statens vegvesen at arbeidet med å bygge ny fylkesvei 169 Fjellsrud-Stensrud i Fet kommune er i gang. Til stede var representanter fra Fet kommune, Huser Entreprenør AS, Akershus fylkeskommune og Statens vegvesen.

Det blir en helt ny veistrekning som gjør det tryggere for alle trafikanter, og ikke minst en tryggere vei for skolebarna, sier Solveig Schytz, leder av hovedutvalg for samferdsel. Hun påpekte at et prosjekt med kostnad på 274 millioner kroner er et stort prosjekt for fylkeskommunens samferdselsbudsjett, men at det er et prosjekt som er riktig og viktig å prioritere.

Etterlengtet og viktig prosjekt

I løpet av de neste to årene skal det bygges 1.850 meter med ny fylkesveg i ny trase, ca. tre kilometer ny gang- og sykkelveg, samt at lokale veger skal bygges om. 

- Det er ikke ofte vi bygger ny vei med ny trasé. Dette er et viktig prosjekt for bedre trafikksikkerhet for dem som går, sykler eller kjører bil, sier Nils Karbø, avdelingsdirektør i Statens vegvesen. Karbø trekker også fram at dette er det første fylkesveiprosjektet som tar i bruk digitale modeller i anleggsarbeidet.

 - Dette er et etterlengtet prosjekt for våre innbyggere. Her er det ganske tett bebyggelse, og veldig bra det nå blir en mye tryggere vei for alle, og også for pendlere som får bedre framkommelighet. At det blir planfrie overganger er spesielt viktig for en trygg skolevei, sier varaordfører Thor Christian Grosås i Fet kommune.

Prosjektet skal etter planen åpnes for trafikk høsten 2020.

Les flere artikler

Fylkesrådsleder Tonje Brenna og Jafar Altememy, administrerende direktør i Akershus kollektivTerminaler FKF.

Akershus kollektivTerminaler FKF fortsetter i Viken

18.12.2019

Les hele artikkelen

Drosjer på holdeplass i Akershus

Slik blir drosjetjenesten i Viken

02.12.2019

Les hele artikkelen

Varaordfører i Eidsvoll kommune, Hege Svendsen, og fylkesvaraordfører i Akershus fylkeskommune Lars Salvesen klippet snoren for å vise at gang- og sykkelveien ble åpnet 21. november.

Ny gang- og sykkelvei i Dal

21.11.2019

Les hele artikkelen

Leder for hovedutvalg for samferdsel, Solveig Schytz (f.v), fylkesordfører Anette Solli, og ordfører i Asker, Lene Conradi, ble med båten fra Aker brygge, etter at de nye avgangene ble satt i drift.

Flere avganger med båt fra Vollen og Slemmestad

07.10.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet