1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk
Akershus fylkeskommune er fra 01.01.2020 en del av Viken fylkeskommune. Disse nettsidene oppdateres ikke. Se oppdatert informasjon om fylkeskommunen på www.viken.no

Aksjon Beltehelt er i gang

Denne uka gjennomfører Ruter aksjon Beltehelt for å få flere elever til å bruke setebelte på skolebussen. Startskuddet for aksjonen var på Mogreina barneskole i Ullensaker kommune.

Klar økning i setebeltebruk i 2017

Fjorårets måling før aksjon Beltehelt ble gjennomført, viste at 30 prosent av eleven om bord på 44 skolebusser brukte setebelte. Etter aksjonen var det 53 prosent av elevene som brukte setebelte.

- Trafikksikkerhet er viktig for oss i Akershus fylkeskommune. Det er et enkelt og effektivt sikkerhetstiltak å bruke setebelte. Fjorårets aksjon bidro til en tydelig økning i antall elever som brukte setebelte om bord i skolebussene, og det er bra. Samtidig håper vi mange flere elever husker å feste beltet, sier leder av Fylkets trafikksikkerhetsutvalg, Ketil Nordengen. 

Som ansvarlig for skoleskyss av elever i grunnskolen og videregående skole i Akershus, har Akershus fylkeskommune gitt økonomisk støtte til belteheltaksjonen, for andre året på rad. Totalt er det 20.000 elever i Akershus som har rett til gratis skoleskyss. Nærmere 12.000 av disse elevene er bosatt på Romerike, og 5400 av dem er barneskoleelever.

Setebelte kan redde liv

- Økningen i bruk av setebelte om bord på skolebussene viser at påminnelser, kontroller og gode forbilder fungerer. Samtidig tar det tid å endre vaner. 53 prosent som bruker setebeltet er alt for lavt. Vi trenger unge beltehelter på laget for å flere til å feste setebeltet når de reiser med buss til og fra skolen, sier kommunikasjonssjef i Ruter Gro Janborg.

Med en tydelig oppfordring fra Ruters beltehelter, vil årets måling på 50 busser før og etter belteheltaksjonen gi svar på om flere elever bruker setebeltene som er montert i alle skolebusser.

 - Selv om bussulykker heldigvis forekommer sjelden, så vet vi at bruk av setebelte kan redde liv, dersom en ulykke skulle inntreffe. Ruter er opptatt av at elevene skal reise trygt med skolebussen, og med aksjon Beltehelt er fokuset rettet mot de yngste elevene, sier Janborg.

Belteheltene besøker 20 barneskoler i uke 39

I uke 39 får 20 barneskoler besøk av belteheltene, 17 av de utvalgte skolene er på Romerike. I tillegg vil to skoler i Follo og Skui skole i Bærum, få belteheltbesøk.

Mandag 24. september: Mogreina barneskole (Ullensaker), Nordkisa barneskole (Ullensaker), Frogner barne- og ungdomsskole (Sørum) og Sørum skole (Sørum)

Tirsdag 25. september: Neskollen barneskole (Nes), Skogbygda (Nes), Dalen barneskole (Fet), Riddersand skole (Fet)

Onsdag 26. september: Vilberg barneskole (Eidsvoll), Fenstad barneskole (Nes), Langset barneskole (Eidsvoll), Kringle-Slattum barneskole (Nannestad)

Torsdag 27. september: Gjerdrum barneskole (Gjerdrum), Preståsen barneskole (Nannestad), Eltonåsen barneskole (Nannestad) , Skui skole (Bærum)

Fredag 28. september: Løken barneskole (Aurskog-Høland), Aursmoen barneskole Aurskog-Høland), Heer barneskole (Frogn), Kråkstad barneskole (Ski)

 

Les flere artikler

Fylkesrådsleder Tonje Brenna og Jafar Altememy, administrerende direktør i Akershus kollektivTerminaler FKF.

Akershus kollektivTerminaler FKF fortsetter i Viken

18.12.2019

Les hele artikkelen

? Av alle de oppgavene og prosjektene jeg har bidratt til gjennom 23 år i Akershus fylkeskommune er denne prosessen absolutt blant topp 5, sier Karin O'Sullivan, fra avdeling for plan, næring og miljø i Akershus fylkeskommune.

Akershus fylkeskommune er miljøsertifisert

17.12.2019

Les hele artikkelen

Slik kan bygg A se ut i fremtiden.

Entreprenør valgt til utbygging av Ås vgs

10.12.2019

Les hele artikkelen

Ett av ti moderne behandlingsrom.

Åpning av ny tannklinikk i Asker sentrum

09.12.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet