1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk
Akershus fylkeskommune er fra 01.01.2020 en del av Viken fylkeskommune. Disse nettsidene oppdateres ikke. Se oppdatert informasjon om fylkeskommunen på www.viken.no

Nes er Trafikksikker kommune

Nes er godkjent som Trafikksikker kommune. Konstituert rådmann Ingar Dølen fikk 3. september overrakt godkjenningen som Trafikksikker kommune av Ketil Nordengen, leder av Fylkets trafikksikkerhetsutvalg. Nes er dermed den sjette kommunen i Akershus som er godkjent gjennom ordningen.

- Et godt trafikksikkerhetsarbeid bidrar til færre skader og fornøyde innbyggere. Nes kommune har i samarbeid med Trygg trafikk jobbet systematisk og helhetlig med å sette et enda sterkere fokus på trafikksikkerhetsarbeidet, sa Ketil Nordengen (H) under markeringen.

Systematisk arbeid for tryggere lokalmiljø

Trafikksikker kommune innebærer en prosess dere alle virksomhetene i kommunen involveres i trafikksikkerhetsarbeidet, ved at de må svare ut et sett med kriterier som de må oppfylle for at kommunens skal bli godkjent som Trafikksikker kommune. Trafikksikker kommune innebærer at kommunen arbeider godt, målbevisst og helhetlig med trafikksikkerhet i alle relevante virksomheter.

I Nes har både kommuneoverlege og øvrige virksomhetsledere gjennomgått rutiner for deres bidrag til trafikksikkerhetsarbeidet. Et eksempel som ble trukket frem er helsestasjonenes jobb med å veilede foreldre i hvordan man sikrer barn i bil.

Støttes av Fylkets trafikksikkerhetsutvalg

Tallet på antall drepte og hardt skadede i trafikken er heldigvis synkende for hvert eneste år, og et slikt helhetlig arbeid fra kommunens side er med på å holde disse tallene lave. Trafikksikker kommune er et godt verktøy for å bidra til å nå den nasjonale 0-visjonen om null drepte og hardt skadde.

Akershus fylkeskommune ved Fylkets trafikksikkerhetsutvalg har som et viktig satsingsområde å få flere Akershuskommuner med i denne sertifiseringsordningen.

 -Å bli godkjent som Trafikksikker kommune betyr ikke at det ikke kan eller vil skje trafikkulykker i kommunen, men godkjenningen er et kvalitetsstempel for godt arbeid med trafikksikkerhet, sier Ketil Nordengen.

Samarbeid med Trygg Trafikk

 Det er Trygg Trafikk som har utarbeider kriteriene for å bli en Trafikksikker kommune. Trygg Trafikk roser kommunens ansatte for et godt forebyggende trafikksikkerhetsarbeid i alle virksomheter. Blant annet ble kommunens drifts- og vedlikeholdsstandard fremhevet som en ryddig og godt plan som kan brukes som eksempel for andre kommuner.

- Nes har i lang tid prioritert trafikksikkerhetsarbeid og kan nå endelig kalle seg en Trafikksikker kommune. Dette er vi svært glade for sier distriktsleder i Trygg Trafikk Akershus, Hans Martin Sørensen.

 

 

 

Les flere artikler

Fylkesrådsleder Tonje Brenna og Jafar Altememy, administrerende direktør i Akershus kollektivTerminaler FKF.

Akershus kollektivTerminaler FKF fortsetter i Viken

18.12.2019

Les hele artikkelen

? Av alle de oppgavene og prosjektene jeg har bidratt til gjennom 23 år i Akershus fylkeskommune er denne prosessen absolutt blant topp 5, sier Karin O'Sullivan, fra avdeling for plan, næring og miljø i Akershus fylkeskommune.

Akershus fylkeskommune er miljøsertifisert

17.12.2019

Les hele artikkelen

Slik kan bygg A se ut i fremtiden.

Entreprenør valgt til utbygging av Ås vgs

10.12.2019

Les hele artikkelen

Ett av ti moderne behandlingsrom.

Åpning av ny tannklinikk i Asker sentrum

09.12.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet