1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk
Akershus fylkeskommune er fra 01.01.2020 en del av Viken fylkeskommune. Disse nettsidene oppdateres ikke. Se oppdatert informasjon om fylkeskommunen på www.viken.no

136 tiltak mot trafikkdøden

Ny trafikksikkerhetsplan med 136 målrettede tiltak skal bidra til 200 færre skal bli drept eller hardt skadd i trafikken de neste fire årene.

Dette er det ambisiøse målet for Nasjonal tiltaksplan for trafikksikkerhet på veg 2018 – 2021 som ble overlevert samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen 6. mars.

-Det er satt tøffe mål for trafikksikkerhetsarbeidet. Dette er mer enn tall og statistikk – dette handler om mennesker, sier vegdirektør Terje Moe Gustavsen.

Vegdirektøren overleverte tiltaksplanen 6. mars på vegne av politiet, Helsedirektoratet, Utdanningsdirektoratet, Trygg Trafikk, fylkeskommunene, sju storbykommuner og Vegvesenet.

I 2017 ble om lag 750 drept eller hardt skadd på norske veier. Regjeringen har i Nasjonal transportplan satt som mål at antallet skal være redusert til 350 innen 2030. En utvikling i samsvar med dette betyr at det i 2022 ikke må være flere enn 550 drepte eller hardt skadde.

- Fylkeskommunene tar ansvaret

– Det er stor trafikkbelastning på fylkesveiene i Akershus og med høy befolkningsvekst vil dette tilta. Det gir oss et stort ansvar for trafikksikkerheten i fylket. Vi har i våre budsjetter blant annet prioritert å trygge skoleveiene, sier fylkesordfører Anette Solli.

Det er 18 punkter i tiltaksplanen som fylkeskommunene er ansvarlige for å følge opp.

Felles innsats

– Godt samarbeid og felles innsats er svært viktig for å lykkes i dette viktige arbeidet. Vi opplever at engasjementet er der, og at arbeidet er prioritert, både hos oss, i kommunene og hos andre sentrale aktører, sier fylkesordfører Anette Solli.

Det ambisiøse målet i «Nasjonal tiltaksplan for trafikksikkerhet på veg 2018 – 2021» er 200 færre drepte eller hardt skadde i trafikken de neste fire åra. Bak planen står Politiet, Helsedirektoratet, Utdanningsdirektoratet, Trygg Trafikk, fylkeskommunene, sju storbykommuner og Statens vegvesen. De har fremmet 136 konkrete tiltak innen 13 ulike innsatsområde som dekker sentrale satsinger i den kommende fireårsperioden.

Les flere artikler

Fylkesrådsleder Tonje Brenna og Jafar Altememy, administrerende direktør i Akershus kollektivTerminaler FKF.

Akershus kollektivTerminaler FKF fortsetter i Viken

18.12.2019

Les hele artikkelen

Drosjer på holdeplass i Akershus

Slik blir drosjetjenesten i Viken

02.12.2019

Les hele artikkelen

Varaordfører i Eidsvoll kommune, Hege Svendsen, og fylkesvaraordfører i Akershus fylkeskommune Lars Salvesen klippet snoren for å vise at gang- og sykkelveien ble åpnet 21. november.

Ny gang- og sykkelvei i Dal

21.11.2019

Les hele artikkelen

Leder for hovedutvalg for samferdsel, Solveig Schytz (f.v), fylkesordfører Anette Solli, og ordfører i Asker, Lene Conradi, ble med båten fra Aker brygge, etter at de nye avgangene ble satt i drift.

Flere avganger med båt fra Vollen og Slemmestad

07.10.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet