1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Nyheter om samferdsel og transport


Filtrering av artikellisten

Rimeligere kollektivreiser for barn og ungdom

Akershus fylkeskommune og Oslo kommune ønsker å gjøre det billigere for barn og ungdom å reise kollektivt ved å innføre gratis reise fram til seks år og barnebillett til fylte 18 år.

Nes er Trafikksikker kommune

Nes er godkjent som Trafikksikker kommune. Konstituert rådmann Ingar Dølen fikk 3. september overrakt godkjenningen som Trafikksikker kommune av Ketil Nordengen, leder av Fylkets trafikksikkerhetsutvalg. Nes er dermed den sjette kommunen i Akershus som er godkjent gjennom ordningen.

Trygging av skoleveier i Akershus

Arbeidet med å gjøre de farligste skoleveiene i Akershus tryggere er godt i gang. Det viser et oppsummering av 10-årsplanen for trygging av skoleveier.

Gang- og sykkelvei åpnet i Eidsvoll

Fylkesvaraordfører Lars Salvesen og ordfører i Eidsvoll John-Erik Vika stod for åpningen av ny gang- og sykkelvei langs Odalsveien i Eidsvoll tirsdag 28. august.

Entreprenør valgt til bygging av Kjul Bussanlegg

ArealBygg AS blir totalentreprenør for bussanlegget på Kjul i Nittedal.

Rundkjøring på Jessheim er ferdig

Den nye rundkjøringen i krysset mellom Trondheimsvegen og Ringvegen på Jessheim er ferdigstilt. Mandag 13. august deltok hovedutvalgsleder Solveig Schytz og ordfører Tom Staahle på en befaring av den nye rundkjøringen og tilstøtende anlegg.

Rekordmange velger kollektivt til ferien

Sommer er ferietid, men når pendlertrafikken avtar, øker turismen desto mer. Akershus KollektivTerminaler FKF kan glede seg over travle dager ved landets største bussterminal, Oslo Bussterminal.

39 elbusser på Nedre Romerike fra sommeren 2019

Fra 1. juli 2019 vil 39 elektriske busser settes inn i trafikk på Nedre Romerike, som de første i Akershus.

Modernisering av Oslo Bussterminal

Prosjektet for moderniseringen av Oslo Bussterminal har kommet til neste fase: AF Gruppen er valgt som leverandør av byggfornyelsen. Arbeidene starter september 2018, med ferdigstillelse juli 2019. Det vil være full drift ved terminalen i hele byggeperioden.

Vant 12,5 millioner kroner til nye, smarte løsninger for transport

Oslo og Akershus var blant vinnerne i idékonkurransen Smartere transport i Norge. Onsdag 13. juni delte samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen og administrerende direktør i NHO Kristin Skogen Lund ut 100 millioner kroner til seks fylkeskommuner i konkurransen.

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet