1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Nyheter om samferdsel og transport


Filtrering av artikellisten

Flere avganger med båt fra Vollen og Slemmestad

Fra mandag 7. oktober ble det satt inn to nye avganger morgen og ettermiddag på linje B20 fra Slemmestad via Vollen til Aker Brygge.

Beltehelter gir bedre beltebruk

Ruter har i samarbeid med Akershus fylkeskommune hatt kampanjen «Beltehelter» gående siden 2017. Resultatene av kampanjen viser at stadig flere barn bruker bilbelte i skolebussene.

Åpning av nytt bussanlegg i Nittedal

Torsdag 5. september ble et nytt og moderne bussanlegg på Kjul i Nittedal offisielt åpnet. - Nytt bussanlegg med vaskehall, verksted, el-tilkobling for busser, garderober og pauserom for sjåførene er nødvendige brikker i det store kollektivtrafikk-puslespillet, sier Solveig Schytz, leder av hovedutvalg for samferdsel.

Første elektriske Nesoddbåt

MS «Kongen» som går mellom Nesodden og Aker Brygge er bygget om til batterielektrisk drift. Dermed har landets største bilfrie passasjersamband i løpet av sommeren tatt et stort steg mot å bli utslippsfritt.

Ny gang- og sykkelvei i Sørumsand

Ny gang- og sykkelvei mellom Sørumsand og Monsrudveien langs fylkesvei 171 er nå offisielt åpnet. - Dette er viktig for å bedre trafikksikkerheten i området for gående og syklende, og da spesielt skolebarn, sier Solveig Schytz, hovedutvalgsleder for samferdsel i Akershus.

Nytt elbussanlegg på plass på Romerike

21. august gjenåpnet Leiraveien bussanlegg på Lillestrøm i ny drakt. Elbussanlegget, som blir base for 22 elbusser som kjører på Romerike og i Oslo, blir blant Norges største.

Nye Oslo Bussterminal åpnet

En ny og modernisert Oslo Bussterminal ble offisielt åpnet torsdag 22. august. - Det stort løft for området og en hyggeligere og bedre hverdag både for de reisende og for alle som jobber her, sa fylkesordfører Anette Solli i sin åpningstale.

Grønne elbusser på veien i Norges største busskontrakt

De første elektriske regionbussene er i drift, og moderniseringen av busstilbudet på Romerike er et faktum. 463 nye miljøvennlige busser vil bidra til bedre komfort, økt kapasitet og lavere utslipp.

Oslo og Akershus får byvekstavtale

Onsdag 26. juni signerte forhandlingspartene framforhandlet utkast til byvekstavtale for Oslo og Akershus. Avtaleutkastet legger til rette for gjensidige forpliktelser for å sikre en ambisiøs transport- og miljøsatsing i Oslo og Akershus, og en samordnet areal- og transportpolitikk i perioden 2019-2029.

Signerte utbyggingsavtale for Risenga i Asker

Akershus fylkeskommune har inngått et samarbeid med Asker kommune om infrastruktur, parkering, og utvikling av Risenga-området, samt et samarbeid om etablering av en flerbrukshall.

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet