1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk
Akershus fylkeskommune er fra 01.01.2020 en del av Viken fylkeskommune. Disse nettsidene oppdateres ikke. Se oppdatert informasjon om fylkeskommunen på www.viken.no

Nyheter om samferdsel og transport


Filtrering av artikellisten

Akershus kollektivTerminaler FKF fortsetter i Viken

Viken fylkesting vedtok i sitt første ordinære møte 12. desember at Akershus kollektivTerminaler FKF fortsetter som et fylkeskommunalt foretak i Viken fylkeskommune. 

Slik blir drosjetjenesten i Viken

Dagens løyvedistrikter og drosjereglement i Akershus, Buskerud og Østfold videreføres når Viken fylkeskommune etableres fra 01. januar. Fra 1. juli neste år har Stortinget varslet større endringer i drosjetjenesten.

Ny gang- og sykkelvei i Dal

Langs Finstadvegen ved fylkesvei 503 i Dal har det kommet 1,1 kilometer med gang- og sykkelvei. Det vil bidra til en sikker skolevei for mange barn, syklister og gående.

Flere avganger med båt fra Vollen og Slemmestad

Fra mandag 7. oktober ble det satt inn to nye avganger morgen og ettermiddag på linje B20 fra Slemmestad via Vollen til Aker Brygge.

Beltehelter gir bedre beltebruk

Ruter har i samarbeid med Akershus fylkeskommune hatt kampanjen «Beltehelter» gående siden 2017. Resultatene av kampanjen viser at stadig flere barn bruker bilbelte i skolebussene.

Åpning av nytt bussanlegg i Nittedal

Torsdag 5. september ble et nytt og moderne bussanlegg på Kjul i Nittedal offisielt åpnet. - Nytt bussanlegg med vaskehall, verksted, el-tilkobling for busser, garderober og pauserom for sjåførene er nødvendige brikker i det store kollektivtrafikk-puslespillet, sier Solveig Schytz, leder av hovedutvalg for samferdsel.

Første elektriske Nesoddbåt

MS «Kongen» som går mellom Nesodden og Aker Brygge er bygget om til batterielektrisk drift. Dermed har landets største bilfrie passasjersamband i løpet av sommeren tatt et stort steg mot å bli utslippsfritt.

Ny gang- og sykkelvei i Sørumsand

Ny gang- og sykkelvei mellom Sørumsand og Monsrudveien langs fylkesvei 171 er nå offisielt åpnet. - Dette er viktig for å bedre trafikksikkerheten i området for gående og syklende, og da spesielt skolebarn, sier Solveig Schytz, hovedutvalgsleder for samferdsel i Akershus.

Nytt elbussanlegg på plass på Romerike

21. august gjenåpnet Leiraveien bussanlegg på Lillestrøm i ny drakt. Elbussanlegget, som blir base for 22 elbusser som kjører på Romerike og i Oslo, blir blant Norges største.

Nye Oslo Bussterminal åpnet

En ny og modernisert Oslo Bussterminal ble offisielt åpnet torsdag 22. august. - Det stort løft for området og en hyggeligere og bedre hverdag både for de reisende og for alle som jobber her, sa fylkesordfører Anette Solli i sin åpningstale.

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet