1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Nyheter om planlegging


Filtrering av artikellisten

750 000 innbyggere i Akershus i 2040?

Statistisk sentralbyrå (SSB) har publisert en ny befolkningsframskriving for kommunene. Framskrivingen viser at befolkningsveksten i landet fram mot 2040 forventes å bli sterkest i Akershus og Oslo.

Søk om tilskudd til bredbåndsutbygging

Kommuner i Akershus oppfordres til å søke om bredbåndsstøtte fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) i 2018. Det kan søkes om støtte til utbygging i områder med dårlig eller uten dekning for bredbånd.

Leverte gode resultater i 2017

Hvor mange elever fullførte og bestod videregående opplæring, og hvordan var resultatene? Hvor mange passasjerer var det i kollektivtrafikken og hvordan står det til med tannhelsen til barn og unge i fylket? Svarene finner du i Akershus fylkeskommunes årsrapport 2017.

Kronikk: Nå bygger vi Norges beste fylkeskommune. Bli med!

Viken blir landets desidert mest folkerike og trolig mest innflytelsesrike fylkeskommune med nær en fjerdedel av Norges befolkning. Men hva bør vi styre mot – hva skal være vår rettesnor?

Viken kan bli større - tre nabokommuner vil bli med

De tre kommunene Lunner, Jevnaker og Sør-Odal ønsker å bli del av Viken fylkeskommune når den nye regionreformen trer i kraft fra 2020.

Vil styrke samarbeidet mellom Akershus og storbyene i Sverige med transportplanlegging

En ny studie utforsker potensialet for regional utvikling gjennom et styrket samarbeid mellom storbyene Oslo/Akershus, Gøteborg og Malmø/København og disse storbyenes omland.

Sentrumshandel i endring

Hvordan gjøre sentrum relevant for innbyggerne? Hvordan påvirker veksten i netthandelen bylivet? Hvordan er fremtiden for kjøpesentrene, og hvilke konsekvenser vil et bilfritt sentrum ha på sentrumshandelen? 

Ny rapport om helsefremmende stedsutvikling i Akershus

I perioden 2014-2017 ble det gjennomført fire helsefremmende stedsutviklingsprosjekter i Asker, Bærum, Ski og Ås. Rapporten, som tar for seg erfaringene fra disse prosjektene, ligger nå klar.

Regional plan for klima og energi i Akershus

Regional plan for klima og energi i Akershus med handlingsprogram ble vedtatt i fylkestinget 18.juni 2018.

Tall og fakta om ungdom i Akershus

Hva kjennetegner ungdom i Akershus? Akershusstatistikk 3/2017 - Ung i Akershus» tar for seg statistikk, status og trender om barn og unge i Akershus i alderen fra 13 – 19 år.

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet