1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk
Akershus fylkeskommune er fra 01.01.2020 en del av Viken fylkeskommune. Disse nettsidene oppdateres ikke. Se oppdatert informasjon om fylkeskommunen på www.viken.no

Veiledningssentre

Veiledningssentrene i Akershus samler fire tjenester: Pedagogisk-psykologisk tjeneste (PPT), Oppfølgingstjenesten (OT), Karrieretjenesten og Voksenopplæringen.

Tjenester

Pedagogisk psykologisk tjeneste (PPT) tilbyr samtaler, hjelp og veiledning i saker som har betydning for opplæring, f.eks. fagvansker, personlige eller sosiale problemer.

Oppfølgingstjenesten (OT) gir veiledning/karriereveiledning og hjelp slik at ungdom kan få brukt retten til videregående opplæring. OT samarbeider med ungdom som ikke har søkt eller tatt imot opplæringsplass, har droppet ut av skolen/bedriften og heller ikke har fast arbeid.

Karrieretjenesten styrker arbeidet med karriereveiledning i grunnopplæringen og skal sikre god overgang mellom grunnskolen og videregående opplæring.

Voksenopplæringen legger til rette for at voksne kan benytte retten til videregående opplæring, gir gratis karriereveiledning og dokumentasjon på kunnskap (realkompetansevurdering).

Fagopplæringen følger opp lærlinger og lærekandidater i bedrift. Vi godkjenner nye og følger opp eksisterende lærebedrifter i Akershus.

 

Se veiledningssentrene på kartet


Se større kart

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet