1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Lærekandidat

Lærekandidatordningen er en planlagt grunnkompetanse der lærekandidaten får opplæring i utvalgte deler av læreplanen.

Opplæringen skjer i en godkjent lærebedrift, og lærekandidaten får opplæring i deler av læreplanen ut fra hans/hennes evner, forutsetninger og ønsker om hva opplæringen skal føre fram til. Målet er at lærekandidaten skal oppnå så høy kompetanse som mulig og bli best mulig kvalifisert for arbeidslivet.

Tidlig planlegging og tett oppfølging

Lærekandidatordningen er et individuelt tilpasset løp, og det er derfor viktig at planleggingen starter så tidlig som mulig.

Det kreves også en tett oppfølging av den enkelte elev/lærekandidat, både i skole og i bedrift. For å få til dette må flere aktører samarbeide. Dette gjelder både skole, Avdeling for videregående opplæring, elev/lærekandidat, foresatte og bedrift/opplæringskontor/opplæringsring.

Håndbok for ordningen

Akershus fylkeskommune har utarbeidet en egen håndbok for lærekandidatordningen, ment for både skoler, bedrifter, elever, foresatte og andre. I håndboka er lærekandidatordningen og de ulike aktørenes roller beskrevet. Her omtales hva som kreves av de enkelte partene, både ut fra opplæringsloven og de retningslinjene som gjelder for arbeidet med lærekandidater i Akershus.

Gå til håndbok for lærekandidatordningen

Søknadsfrist

Søknadsfrist til lærekandidatordningen er 1. februar hvert år. Søknad sendes via vigo.no

 

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet