1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk
Akershus fylkeskommune er fra 01.01.2020 en del av Viken fylkeskommune. Disse nettsidene oppdateres ikke. Se oppdatert informasjon om fylkeskommunen på www.viken.no

Skolekonkurranser

Akershus fylkeskommune arrangerer yrkeskonkurranser på skolene for å inspirere og motivere elevene. Hver vår arrangeres fylkesmesterskap på Vg2-nivå på skolene, der vinnerne kvalifiserer seg for deltakelse i skole-NM.

Vi tror også at skolekonkurransene kan bidra til å øke kunnskapen og interessen for yrkesfagene og føre til at flere søker yrkesfaglige utdanningsprogram og læreplass.

Akershus fylkeskommune er medlem i World Skills, en ideell organisasjon som arbeider for å høyne statusen, interessen og kvaliteten på yrkesopplæringen. Bak organisasjonen står Næringslivets hovedorganisasjon (NHO), Landsorganisasjonen i Norge (LO), Utdanningsdirektoratet, kommunesektorens interesseorganisasjon KS og en rekke landsforeninger, fagforbund, opplæringskontorer, skoler og fylkeskommuner. Organisasjonen har ansvar for Yrkeslandslaget og arrangerer Yrkes-NM, men er også en pådriver for å inkludere konkurranser som metode i den ordinære opplæringen.

Konkurransene setter krav til tidsbruk, kvalitet og samarbeidsevner og bidrar derfor til å gjøre elevene bedre forberedt på overgangen til arbeidslivet. Konkurranser bidrar også til variasjon i opplæringen, mestringsfølelse og yrkesstolthet. 

Les mer om Yrkes-VM, Yrkes-EM, Yrkes-NM og skolekonkurranser hos Worldskills Norway.

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet