1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Skolekonkurranser

Akershus fylkeskommune arrangerer yrkeskonkurranser på skolene for å inspirere og motivere elevene. Hver vår arrangeres fylkesmesterskap på Vg2-nivå på skolene, der vinnerne kvalifiserer seg for deltakelse i skole-NM.

Vi tror også at skolekonkurransene kan bidra til å øke kunnskapen og interessen for yrkesfagene og føre til at flere søker yrkesfaglige utdanningsprogram og læreplass.

Akershus fylkeskommune er medlem i World Skills, en ideell organisasjon som arbeider for å høyne statusen, interessen og kvaliteten på yrkesopplæringen. Bak organisasjonen står Næringslivets hovedorganisasjon (NHO), Landsorganisasjonen i Norge (LO), Utdanningsdirektoratet, kommunesektorens interesseorganisasjon KS og en rekke landsforeninger, fagforbund, opplæringskontorer, skoler og fylkeskommuner. Organisasjonen har ansvar for Yrkeslandslaget og arrangerer Yrkes-NM, men er også en pådriver for å inkludere konkurranser som metode i den ordinære opplæringen.

Konkurransene setter krav til tidsbruk, kvalitet og samarbeidsevner og bidrar derfor til å gjøre elevene bedre forberedt på overgangen til arbeidslivet. Konkurranser bidrar også til variasjon i opplæringen, mestringsfølelse og yrkesstolthet. 

Les mer om Yrkes-VM, Yrkes-EM, Yrkes-NM og skolekonkurranser hos Worldskills Norway.

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet