1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk
Akershus fylkeskommune er fra 01.01.2020 en del av Viken fylkeskommune. Disse nettsidene oppdateres ikke. Se oppdatert informasjon om fylkeskommunen på www.viken.no

Lektor 2 for yrkesfag

Lektor 2 for yrkesfag er en ordning som skal bidra til å skape relasjoner mellom skole og arbeidsliv og styrke den yrkesfaglige opplæringen.

Ordningen med Lektor 2 for yrkesfag går ut på at fagpersoner fra arbeidslivet blir direkte involvert i opplæringen på yrkesfag. Fagpersonen gir opplæring til elever på yrkesfag om tema innen sitt fagområde, og som er relevant for elevenes utdanningsprogram/ programområde. Opplæringen kan finne sted på skole eller i bedrift.

Avdeling for videregående opplæring i Akershus fylkeskommune setter i gang Lektor 2 for yrkesfag på oppdrag fra utdanningsdirektoratet.

Øke elevenes læringsutbytte

Gjennom tettere samarbeid mellom skole og arbeidsliv skal Lektor2-ordningen bidra til å:

  • stimulere elevenes interesse og motivasjon for yrkesfag
  • øke elevenes læringsutbytte
  • øke rekrutteringen til yrkesfagene
  • øke læreres kunnskap om og kompetanse i samarbeid med arbeidslivet

Ordningen skal bidra til å skape gode og nyttige relasjoner mellom skole og arbeidsliv, og styrke de yrkesfaglige aspektene ved opplæringen. Videre skal ordningen bidra til å øke elevenes læringsutbytte og motivasjon for fagene. Ordningen kan også bidra til å heve læreres kompetanse.

Søke om midler til Lektor 2 for yrkesfag

Både bedrifter og skoler kan søke om midler til Lektor 2 for yrkesfag. Det skal inngås avtaler mellom fagpersonen fra arbeidslivet og skolen, hvor det skal fremgå hvordan opplæringen knyttes til læreplanen(e) og hvordan elevene skal vurderes. Dette gjøres ved å fylle ut et eget søknadsskjema.

Fagpersonen fra arbeidslivet bør jobbe i lokalt eller regionalt arbeidsliv. Fagpersonen må inneha kompetanse som er relevant for det aktuelle utdanningsprogram/programområde. Opplæringen må knyttes til en eller flere relevante læreplaner i programfag på yrkesfag.

Hva kan midlene brukes til

Midlene kan eksempelvis brukes til:

  • å kompensere bedriften eller fagpersonen som gir opplæring
  • til transport av elevene til en bedrift

Søknadsfrist

Det er mulig å søke om midler for skoleåret 2018/19 frem til sommeren.

For mer informasjon

For mer informasjon, eller søknadsskjema ta kontakt Trond Pettersen, spesialrådgiver Avdeling for videregående opplæring. Trond.pettersen@afk.no 

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet