1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Lektor 2 for yrkesfag

Lektor 2 for yrkesfag er en ordning som skal bidra til å skape relasjoner mellom skole og arbeidsliv og styrke den yrkesfaglige opplæringen.

Ordningen med Lektor 2 for yrkesfag går ut på at fagpersoner fra arbeidslivet blir direkte involvert i opplæringen på yrkesfag. Fagpersonen gir opplæring til elever på yrkesfag om tema innen sitt fagområde, og som er relevant for elevenes utdanningsprogram/ programområde. Opplæringen kan finne sted på skole eller i bedrift.

Avdeling for videregående opplæring i Akershus fylkeskommune setter i gang Lektor 2 for yrkesfag på oppdrag fra utdanningsdirektoratet.

Øke elevenes læringsutbytte

Gjennom tettere samarbeid mellom skole og arbeidsliv skal Lektor2-ordningen bidra til å:

  • stimulere elevenes interesse og motivasjon for yrkesfag
  • øke elevenes læringsutbytte
  • øke rekrutteringen til yrkesfagene
  • øke læreres kunnskap om og kompetanse i samarbeid med arbeidslivet

Ordningen skal bidra til å skape gode og nyttige relasjoner mellom skole og arbeidsliv, og styrke de yrkesfaglige aspektene ved opplæringen. Videre skal ordningen bidra til å øke elevenes læringsutbytte og motivasjon for fagene. Ordningen kan også bidra til å heve læreres kompetanse.

Søke om midler til Lektor 2 for yrkesfag

Både bedrifter og skoler kan søke om midler til Lektor 2 for yrkesfag. Det skal inngås avtaler mellom fagpersonen fra arbeidslivet og skolen, hvor det skal fremgå hvordan opplæringen knyttes til læreplanen(e) og hvordan elevene skal vurderes. Dette gjøres ved å fylle ut et eget søknadsskjema.

Fagpersonen fra arbeidslivet bør jobbe i lokalt eller regionalt arbeidsliv. Fagpersonen må inneha kompetanse som er relevant for det aktuelle utdanningsprogram/programområde. Opplæringen må knyttes til en eller flere relevante læreplaner i programfag på yrkesfag.

Hva kan midlene brukes til

Midlene kan eksempelvis brukes til:

  • å kompensere bedriften eller fagpersonen som gir opplæring
  • til transport av elevene til en bedrift

Søknadsfrist

Det er mulig å søke om midler for skoleåret 2018/19 frem til sommeren.

For mer informasjon

For mer informasjon, eller søknadsskjema ta kontakt Trond Pettersen, spesialrådgiver Avdeling for videregående opplæring. Trond.pettersen@afk.no 

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet