1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk
Akershus fylkeskommune er fra 01.01.2020 en del av Viken fylkeskommune. Disse nettsidene oppdateres ikke. Se oppdatert informasjon om fylkeskommunen på www.viken.no

Skole og næringsliv

Det er nødvendig å sikre tilstrekkelig arbeidskraft med riktig kompetanse til fremtidens arbeidsliv. Samarbeid mellom skole og næringsliv er viktig for å få til dette.

Synkende rekruttering til realfagene er en utfordring, og det er nødvendig å øke andelen unge som tar yrkesfaglig og teknisk utdanning.

På lengre sikt må det være et mål at regionens eget utdanningssystem i størst mulig grad gir elever og studenter en utdanning som regionens arbeidsliv etterspør.

Fylkeskommunen driver sin innsats primært gjennom:

  • Ungforsk synliggjør forskningsmiljøene i regionen. Fylkeskommunen er ansvarlig for å gjennomføre det årlige arrangement i samarbeid med forskningsmiljøet på Kjeller, Universitetet for miljø og biovitenskap og Universitet i Oslo. Hensikten er å øke interessen for teknologiske fag blant ungdom.

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet