1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Internasjonalt næringsutviklingsarbeid

Akershus fylkeskommune skal bidra til økt verdiskaping i næringslivet i Akershus og medvirke til at hovedstadsregionen blir en konkurransedyktig region i Europa. Dette gjøres gjennom satsing på nyskaping, innovasjon og internasjonal profilering.

Fylkeskommunen skal bidra til økt verdiskaping i næringslivet og god samfunnsutvikling med fokus på miljø og energi i Akershus. Den skal også medvirke til at hovedstadsregionen blir en innovasjonsleder og en konkurransedyktig region i Europa.

Gjennom internasjonalt utviklingsarbeid skal fylkeskommunen bidra til å styrke næringsklynger, innovasjonsmiljøer og kompetanseinstitusjoner i regionen. Arbeidet er forankret i fylkeskommunens internasjonale strategi. Fylkeskommunen skal blant annet:

  • profilere Akershus og aktører i regionen som attraktive samarbeidspartnere i europeiske prosjekter.
  • legge til rette for at virksomheter i regionens næringsklynger deltar i kompetansebyggende nettverk og internasjonale FoU- og innovasjonsprogrammer.
  • bidra til grenseregional merverdi gjennom å tilrettelegge for deltagelse i Interregprosjekter.

Akershus fylkeskommune gir økonomisk støtte til en rekke internasjonalt rettede næringsutviklingsprosjekter.

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet