1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk
Akershus fylkeskommune er fra 01.01.2020 en del av Viken fylkeskommune. Disse nettsidene oppdateres ikke. Se oppdatert informasjon om fylkeskommunen på www.viken.no

Internasjonalt næringsutviklingsarbeid

Akershus fylkeskommune skal bidra til økt verdiskaping i næringslivet i Akershus og medvirke til at hovedstadsregionen blir en konkurransedyktig region i Europa. Dette gjøres gjennom satsing på nyskaping, innovasjon og internasjonal profilering.

Fylkeskommunen skal bidra til økt verdiskaping i næringslivet og god samfunnsutvikling med fokus på miljø og energi i Akershus. Den skal også medvirke til at hovedstadsregionen blir en innovasjonsleder og en konkurransedyktig region i Europa.

Gjennom internasjonalt utviklingsarbeid skal fylkeskommunen bidra til å styrke næringsklynger, innovasjonsmiljøer og kompetanseinstitusjoner i regionen. Arbeidet er forankret i fylkeskommunens internasjonale strategi. Fylkeskommunen skal blant annet:

  • profilere Akershus og aktører i regionen som attraktive samarbeidspartnere i europeiske prosjekter.
  • legge til rette for at virksomheter i regionens næringsklynger deltar i kompetansebyggende nettverk og internasjonale FoU- og innovasjonsprogrammer.
  • bidra til grenseregional merverdi gjennom å tilrettelegge for deltagelse i Interregprosjekter.

Akershus fylkeskommune gir økonomisk støtte til en rekke internasjonalt rettede næringsutviklingsprosjekter.

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet