1. Hopp til innhold på siden
  2. Hopp til menyen
  3. Hopp til hurtigsøk

Etablering av kompetansesenter for presisjonslandbruk

Akershus fylkeskommune gir støtte til et forprosjekt for etablering av et senter for presisjonslandbruk på Campus Ås. Senteret har ambisjoner om å være et internasjonalt ledende kompetansemiljø innen avansert landbruksteknikk, robotisering og presisjonslandbruk.

Støtten ble vedtatt av fylkesutvalget 5. september. Presisjonslandbruk innebærer bruk av datateknologi og sensorer for mer skånsom gjødsling og plantebehandling, som også gir en mer effektiv produksjon og større avling.

Kompetansesenteret skal ha som mål å være navet i en næringsklynge som knytter sammen aktører i teknologisektor med agronomimiljøet ved Norges Miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU), for å forløse presisjonslandbruk som en ny vekstnæring i Norge. Forprosjekt som skal vurdere hvordan senteret skal se ut, dette inkluderer hvordan det skal etableres og hvem som skal etablere det.

Ønsket er at kompetansesenteret for presisjonslandbruk skal være en møteplass for industrien, forskere, interesseorganisasjoner, elever, studenter og investorer. Målet er å legge til rette for samarbeid, kompetanseoverføring og annen utveksling mellom aktørene slik at man på sikt bygger opp et næringsliv som kan levere nye produkter og tjenester knyttet til presisjonslandbruk og bioøkonomi. Det skal også ses nærmere på behovet for kompetanseheving, videre– og etterutdanning, samt økt rekruttering av kvalifisert arbeidskraft til landbruket gjennom nært samarbeid med videregående skoler.

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet