1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk
Akershus fylkeskommune er fra 01.01.2020 en del av Viken fylkeskommune. Disse nettsidene oppdateres ikke. Se oppdatert informasjon om fylkeskommunen på www.viken.no

Nyheter om kulturminnevern


Filtrering av artikellisten

Ny veileder om energisparing for gamle hus

Hvordan energieffektivisere verneverdige hus, uten å ødelegge bygningens karakter og historie?

Dammer som kulturminner

22. oktober 2013 lanserte Norges vassdrags- og energidirektorat temaplanen "Dammer som kulturminner", hvor det er gjort en vurdering av norske dammers kulturhistoriske verdi. Fire dammer i Akershus er valgt ut som spesielt bevaringsverdige.

Unikt arkeologisk funn på Raknehaugen

Onsdag 11. september ble det funnet en 1500 år gammle draktspenne ved Raknehaugen. Arkeologene har dermed fått en ny brikke i puslespillet rundt haugen.

Fylkesordfører på befaring på Hovin

Onsdag 31. juli åpnet Skrivergaarden på Hovin i Ullensaker dørene for å vise resultatet av et 13 år langt restaureringsarbeid. Fylkesordfører Nils Aage Jegstad, miljøvernminister Bård Vegar Solhjell og riksantikvar Jørn Holme var blant gjestene.

Har du funnet en forhistorisk gjenstand?

Såkalte løsfunn kan gi viktig informasjon om menneskers liv og virke i Akershus for over 500 år siden. Arkeologisk feltenhet ved Akershus fylkeskommune kan hjelpe deg med å vurdere om funnet ditt er av verdi.

Høytidsstemt åpning av Oslofjordmuseet

Med en kraftig trommesolo ble Oslofjordmuseet åpnet fredag 7. juni, hvor taler, musikkinnslag og maritim dåp sto på programmet. Fylkesordfører Nils Aage Jegstad og Asker-ordfører Lene Conradi kastet flasken.

Gå tur langs Pilegrimsleden

Pilegrimsvandring i Norge og Europa går tilbake til middelalderen. Følg leden i Akershus og opplev flotte kulturlandskap og kulturminner langs veien.

60 deltakere på byggeskikkseminar i Kråkstad

Begeistringen var stor blant lokalbefolkning, kommune, historielag og andre interesserte på seminaret "Ditt verdifulle nabolag" torsdag 25. og lørdag 27. april.

Ny stortingsmelding for kulturminner

Regjeringen legger 27.04 frem kulturminnemeldingen "Framtid med fotfeste".

Kåret lokalmat til pilegrimsleden

Onsdag 17. april ble vinnerpølsa som skal serveres langs pilegrimsleden i Akershus kåret på Nannestad videregående skole. Elever på matfag sto bak produktene, og fylkesordfører Nils Aage Jegstad var æresdeltager i smakspanelet.

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet