1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk
Akershus fylkeskommune er fra 01.01.2020 en del av Viken fylkeskommune. Disse nettsidene oppdateres ikke. Se oppdatert informasjon om fylkeskommunen på www.viken.no

Nyheter om kulturminnevern


Filtrering av artikellisten

Foreslår fredning på Markerud gård i Nittedal

Akershus fylkeskommune foreslår å frede hagen, tunet og deler av jordveien på Markerud gård i Nittedal kommune. Det endelige fredningsforslaget er nå oversendt Riksantikvaren, som fatter vedak om fredning.

Foreslår fredning av Handelshuset i Drøbak

Akershus fylkeskommune foreslår å frede Handelshuset i Drøbak. Forslaget er nå lagt til offentlig ettersyn.

Fetsund Lensers store potensial

Fetsund Lenser har 60.000 besøk i året. Gjennom prosjektet «mulighetenes arena» ønsker de å skape et enda bedre tilbud til besøkende. Tirsdag 10. juni besøkte klima- og miljøminister Tine Sundtoft området sammen med fylkesordfører Anette Solli.

«Ditt verdifulle nabolag» i Akershus

Onsdag 23. og lørdag 26. april ble Pirotoppen og Eidsvoll Verk lagt under lupen til Fortidsminneforeningen som det fjerde seminaret i rekken av "Ditt verdifulle nabolag" i Akershus.

Gjenoppbygging av fredet kalkovn på Brønnøya

Nå i mai starter arbeidet med gjenoppbyggingen av den fredede kalkovnen på Brønnøya som kollapset i november 2012. Ovnen er både et landemerke og et sjeldent og verdifullt kulturminne. Akershus fylkeskommune skal ha ansvaret for gjenoppbyggingen.

Markerte fredning av Oscarsborg festning

Oscarsborg festning og omkringliggende områder ble fredet av Riksantikvaren 9. april. Dette ble markert med et åpent arrangement der en av de som opplevede aprildagen i 1945 deltok sammen med minister for klima og miljø Tine Sundtoft og stortingets første visepresident Marit Nybakk.

Foreslår å frede Jøndal Østre i Eidsvoll

Fylkesrådmannen foreslår å frede gården Jøndal Østre i Eidsvoll kommune. Fredningsforslaget er nå lagt ut til offentlig ettersyn frem til 11. april 2014.

Ny kartbok for kyststien i Akershus, Østfold og Bohuslän

Akershus fylkeskommune har deltatt i utviklingen av en ny kartbok for kyststien i Akershus, Østfold og Bohuslän. Boken vektlegger spesielt severdigheter og friluftsområder som er tilgjengelige for alle.

Kalkovnen på Brønnøya skal gjenoppbygges

Fylkesutvalget har bevilget 1,25 millioner kroner til gjenoppbyggingen av kalkovnen på Brønnøya i Asker.

Fredning av Herrodd-villaen i Asker

Fylkesutvalget anbefaler fredning av Herrodd i Asker, med bolighus, uthus og garasje, samt hageanlegg og terreng.

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet