1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk
Akershus fylkeskommune er fra 01.01.2020 en del av Viken fylkeskommune. Disse nettsidene oppdateres ikke. Se oppdatert informasjon om fylkeskommunen på www.viken.no

Nyheter om kulturminnevern


Filtrering av artikellisten

Akershus med gode resultater i 2015

Hvor mange elever fullførte og bestod videregående opplæring, og hvordan var resultatene? Hvor mange passasjerer var det i kollektivtrafikken, hvor mange kilometer asfalt ble lagt på fylkesveiene? Svarene får du i Akershus fylkeskommunes årsrapport 2015.

Vil frede omgivelsene ved Froen gård

Akershus fylkeskommune foreslår å frede Froen gårds gårdsplass, hageanlegg og landskapet rundt gårdsanlegget. Forslaget er lagt ut til offentlig ettersyn, med frist for uttalelser 12. februar 2016.

Nytt kulturhistorisk storverk om Akershus

Faktaboken Akershus – et kulturhistorisk riss forteller historien om mennesker, utvikling og virksomhet i Akershus gjennom mange tusen år. Boken er utgitt av Skald forlag på oppdrag fra Akershus fylkeskommune, i samarbeid med Akershusmuseet.

Fylkesrådmannens forslag til økonomiplan

Fylkesrådmannen la 22. oktober frem forslag til årsbudsjett 2016 og økonomiplan 2016-2019. Samtidig ble det også lagt frem forslag til handlingsprogram for samferdsel.

Nyåpning av oppgradert natur- og kultursti i Sørum

Onsdag 23. september var det offisiell nyåpning av den oppgraderte natur - og kulturstien langs Glomma i Sørum.

Jøndal Østre i Eidsvoll er fredet

Riksantikvaren har vedtatt Akershus fylkeskommunes forslag om fredning av gården Jøndal Østre i Eidsvoll. Både hovedbygningen, driftsbygninger, hage og et område rundt tunet er fredet.

Med kulturminnebriller i ditt nabolag

Har du oppdaget «sjelen» i Vestby sentrum? Eller opplevd den helt spesielle atmosfæren på Pirotoppen et steinkast fra Eidsvollsbygningen? Siden 2012 har Akershus fylkeskommune samarbeidet med Fortidsminneforeningen i Oslo og Akershus om å finne hverdagsperler i helt vanlige nabolag.

Oppdaget pilegrimsleden i Akershus

- Politikerne i Akershus må få bli bedre kjent med pilegrimsleden, lød oppfordringen fra gruppeleder i Akershus Fremskrittsparti, Vibeke Limi. Søndag 16. august ble hun tatt på ordet, da hun og øvrige fylkespolitikere ble invitert på tur i Follo, Bærum og på Romerike.

Kjenner du ditt eget fylke godt nok?

Visste du at det meste av norsk akevitt kommer fra Gjelleråsen eller at du kan oppleve kunstnerhjemmet til Hulda og Arne Garborg i Asker? Helgen 20.-23. august kan du oppleve bredden og mangfoldet som finnes i Akershus. Alt fra opera, museer og utstillinger på Oscarsborg - Oslofjordens kystkultur, åpen gård eller moderne kunst i Asker og Bærum til båttur på Øyeren eller å lete etter din egen smaragd på Minnesund.

Historisk hage på Markerud gård i Nittedal er fredet

Hovedbygningen på Markerud ble fredet allerede i 1923. Nå er også hagen, tunet med drengestua samt deler av jordveien rundt gårdstunet fredet. Akershus fylkeskommune har foreslått og utarbeidet fredningen som Riksantikvaren nå har vedtatt.

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet