1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk
Akershus fylkeskommune er fra 01.01.2020 en del av Viken fylkeskommune. Disse nettsidene oppdateres ikke. Se oppdatert informasjon om fylkeskommunen på www.viken.no

Nyheter om kulturminnevern


Filtrering av artikellisten

En hundremeterskog full av kulturminner

I et skogholt i Eidsvoll ble det i desember 2016 påvist det største gravfeltet som er funnet på 20 år i Akershus med hele 19 gravhauger. Til tross for at kulturminnene ligger tett på boligbebyggelse var alt dette ukjent for arkeologene.

Akershus med gode resultater i 2016

Hvor mange elever fullførte og bestod videregående opplæring, og hvordan var resultatene? Hvor mange passasjerer var det i kollektivtrafikken, hvor mange kilometer asfalt ble lagt på fylkesveiene og hvordan står det til med tannhelsen til barn og unge i fylket? Svarene får du i Akershus fylkeskommunes årsrapport 2016.

Hvem bør få Akershusprisen 2017?

Akershus fylkeskommune har etablert Akershusprisen for å anerkjenne fremragende arbeid på ulike områder i vårt fylke. Nå ber vi om kandidater til prisen innen 10. mars.

Kartlegging av skogfinske kulturminner

De skogfinske kulturminnene i Akershus skal kartlegges, og kulturminnevernet i Akershus ber om tips fra publikum.

Fylkesrådmannens forslag til økonomiplan

Fylkesrådmannen la 19. oktober frem forslag til årsbudsjett 2017 og økonomiplan 2017-2020. Samtidig ble det også lagt fram forslag til handlingsprogram for samferdsel.

Ditt verdifulle nabolag - Ås

Torsdag 20. og søndag 23. oktober inviteres du med på vandring gatelangs i Ås sammen med Ole Jakob Holt som vil gi deg et innblikk i ditt verdifulle nabolag.

Akershus bygningsvernsenter

Politikerne i Akershus sluttet seg i juni 2016 til at Riktig restaurering Akershus (RRA) og Ressurssentret for eldre landbruksbygninger (REL) videreføres som Akershus bygningsvernsenter, lokalisert til MiA - Museene i Akershus.

Feiret 160 år med Skibladner

På dagen 160 år etter jomfruturen ble verdens eldste hjuldamper feiret med jubileumsseilas tirsdag 2. august. – Skibladner er et av Norges mest kulturhistorisk verdifulle fartøyer, sa fylkesvaraordfører i Akershus, Lars Birger Salvesen, på markeringen.

Regional planstrategi 2017-2020 på høring

Fylkesutvalget vedtok 6. juni å legge forslag til regional planstrategi for Akershus 2017-2020 ut til offentlig ettersyn. Høringsfristen er 1. september.

Avduking av bronsestatue i Son

Fredag 17. juni kl. 14.00 vil en statue av Labohesten få en fast plass i Glenneparken i Son.

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet