1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk
Akershus fylkeskommune er fra 01.01.2020 en del av Viken fylkeskommune. Disse nettsidene oppdateres ikke. Se oppdatert informasjon om fylkeskommunen på www.viken.no

Nyheter om kulturminnevern


Filtrering av artikellisten

Funn av ukjent middelalderkirkegård i Eidsvoll

På Habbarstadvollen i Eidsvoll har det ifølge lokal tradisjon vært et kirkested. Kirkestedet er ikke omtalt i skriftlige kilder, men senhøsten 2017 påviste fylkeskommunens arkeologer selve kirkegården.

Film om Gamle Mossevei

Gamle Mossevei var i over hundre år hovedveien inn til Oslo. Veien markerte en ny epoke innen veibyggerkunst, og har vært et rikt bidrag til regionens kulturhistorie.

Nytt liv i låven - inspirasjonsseminar om landbrukets kulturminner

Tirsdag 27. november var det fullt i fylkestingssalen da nærmere 80 påmeldte tok turen til Galleriet for å bli inspirerte og lære mer om hvordan man kan ta kulturminner på gården i ny bruk.

Rapport - Akershus fylkeskommunes kulturminnevern 2017

Rapporten "Akershus fylkeskommunes kulturminnevern 2017" gir en oversikt over seksjon for kulturminneverns aktivitet i fjor.

Leverte gode resultater i 2017

Hvor mange elever fullførte og bestod videregående opplæring, og hvordan var resultatene? Hvor mange passasjerer var det i kollektivtrafikken og hvordan står det til med tannhelsen til barn og unge i fylket? Svarene finner du i Akershus fylkeskommunes årsrapport 2017.

Fredning av Froen gård

Riksantikvaren har vedtatt fredning av Froen gård i Frogn. Vedtaket bygger på et fredningsforslag utarbeidet av Akershus fylkeskommune, som omfatter hageanlegget og kulturlandskapet rundt gården.

Støtte til kulturminnetiltak

Det finnes en rekke tilskuddsordninger der du kan søke støtte for kulturminnetiltak. Her kan du lese mer om de ulike støtteordningene.

"Garderhesten"

I oktober 2017 dukket det opp nok en liten messinghest i åkeren på en gård i Vestby. Denne gangen på gården Garder søndre. Hesten har nå fått navnet «Garderhesten» og er ganske lik sin mer kjente makker «Labohesten».

Fylkesrådmannens forslag til økonomiplan 2018-2021

Fylkesrådmannen la 25. oktober frem forslag til årsbudsjett 2018 og økonomiplan 2018-2021. Samtidig ble det også lagt fram forslag til handlingsprogram for samferdsel.

Skrivergarden Hovin åpnet festsalen

Restaureringsarbeidet i salen på Skrivergarden Hovin er ferdig, og den ble gjenåpnet for blant annet fylkesordfører i Akershus, Anette Solli, og ordfører i Ullensaker kommune Tom Staahle den 10. august.

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet