1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Batteriveien

I forbindelse med reguleringsplan for Batteriveien ble det sommeren 2010 funnet dyrkningsspor bestående av en dyrkningsflate og en rydningsstreng av uviss alder.

Funn av eldre dyrkningsspor

Det undersøkte området ble undersøkt ved overflateregistrering og prøvestikking. Lokaliteten med dyrkningslaget ligger nordvest for turvei fra parkeringsplass ved hundepensjonatet og vest for gressbane. Det var fra før kjent flere kulturminner fra jernalder i nærområdet.

Området ble undersøkt ved hjelp av overflateregisrering og prøvestikking. Resultatet av undersøkelsen var funn av dyrkningspor i form av et dyrkningslag og en rydningsstreng (stein som er ryddet fra dyrka mark). Uten dateringer av kullprøver, er det vanskelig å plassere disse kulturminnene i tid. Rydningsrøyser, og rydningsstrenger kan dessuten ha vært akkumulert over svært lang tid. For nå kan man konklurdere med at dyrkningssporene fra Batteriveien er av uviss alder.

Du finner rapporten fra den arkeologiske registreringen her.

 

Les flere artikler

Oversikt over lokalitet med bosetningsspor fra steinalder og jernalder.

Områderegulering for Gamle Drøbak

25.03.2019

Les hele artikkelen

Steinalderlokalitet ID 16980 ved Dal Øvre.

Fylkesvei 156 Bråtan-Tusse

11.06.2018

Les hele artikkelen

Starten av sjakten ved Østliveien.

Ny nettstasjon for Hafslund Nett ved Østliveien

27.04.2018

Les hele artikkelen

Steinalderlokalitet ved Østre Innerpollen.

Gråvann i Frogn

01.11.2016

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet