1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk
Akershus fylkeskommune er fra 01.01.2020 en del av Viken fylkeskommune. Disse nettsidene oppdateres ikke. Se oppdatert informasjon om fylkeskommunen på www.viken.no

Akershus gjennom 11 000 år

Her finner du artikler om kulturarven i Akershus gjennom 11 000 år - fra de eldste steinalderboplasser til industrielle kulturminner fra 1900-tallet.

Finn artikler om arkeologisk aktivitet og utvalgte kulturminner i din kommune. Du kan også søke på tema og stikkord.

Kommuner

Se kulturminner ved å velge kommune i boksen under

En rikholdig kulturhistorie

Gjennom 11 000 år har mennesker bosatt seg og satt sine spor i Akershus. I dag ser vi sporene i form av steinalderboplasser, bronsealderens helleristninger, jernalderens gravminner og middelalderens kirker. Tiden mellom middelalder og 1700-tallet er et relativt lite kjent kapittel i Akershus. I de siste årene har allikevel arkeologiske undersøkelser ved Son bidratt mye til vår kunnskap om Akershus i Hollendertiden med utstrakt handel med Europa. Fra 1700-tallet og opp til i dag finner vi en rekke spor etter industrielle kulturminner som sammen med bygningsmiljøer og viktige enkeltbygninger forteller om et samfunn i rask utvikling.

 

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet