1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Fredete og verneverdige bygninger og anlegg

Nyere tids kulturminner er alle kultur­minner som er yngre enn 1536. Det kan være et gammelt gårdsanlegg fra 1700-tallet, et fyr, en togstasjon, et funkishus eller et veifar fra 1600-tallet.

Akershus fylkeskommune arbeider for å ta vare på nyere tids kulturminner på flere måter, både gjennom de vanlige forvaltningsoppgavene og gjennom samarbeid med frivillige organsiasjoner, historielag næringsliv og private.

Løft for bygningsarven

Hvordan verneverdige bygningsmiljøer blir tatt vare på har stor betydning for kvaliteten på stedene som vi bor eller besøker. Mange bygningsmiljøer endres i raskt tempo, og over tid vil dette redusere bygningsmiljøenes kilde- og opplevelsesverdi. Det haster med å få snudd denne utviklingen før umistelige verdier går tapt. Det er nødvendig å øke kunnskapen om bygningsvern og antikvarisk istandsetting hos huseiere, håndverkere, arkitekter og offentlig ansatte.

Fylkeskommunen har derfor som mål å løfte arbeidet med bygningsarven. Det gjelder både den fredete bygningsmassen og andre verneverdige bygninger og anlegg i Akershus.

Fylkeskommunen samarbeider med offentlig forvaltning, museer, frivillige organisasjoner, eiere og næringsliv i ulike prosjekter og tiltak som skal bidra til et løft for bygningsarven. Du kan lese mer om prosjekter knyttet til vern av bygningsarven på undersidene.

 

 

 

 

 

 

 

 

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet