1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk
Akershus fylkeskommune er fra 01.01.2020 en del av Viken fylkeskommune. Disse nettsidene oppdateres ikke. Se oppdatert informasjon om fylkeskommunen på www.viken.no

Har du funnet noe gammelt?

Årlig får fylkeskommunens arkeologiske feltenhet mange henvendelser om funn av det som kan være et automatisk fredet kulturminne.

Mitt kulturminne

Prosjektet ‘Mitt kulturminne’ har som mål å ta imot hendvendelser fra innbyggere som har funnet kulturminner og gjenstandsfunn. Ved å sikre funnene og dokumentere funnomstendighetene blir disse kulturminnene ivaretatt og registrert for ettertiden. Fylkeskommunens har utarbeidet et diplom til finnere av arkeologiske kulturminner. Årlig kommer mellom femti og hundre henvendelser. Kursene i kulturminneregistrering har også rettet seg mot dette arbeidet.

Akershus fylkeskommune har vært involvert i Riksantikvarens arbeid med å lage en publikumsrettet utgave av www.kulturminnesøk.no. Her kan alle registrere funn av kulturminner. Dette er et publikumsrettet kulturarvarbeid som bidrar til sikring av flere løsfunn og faste arkeologiske kulturminner.

Metallsøker?

Akershus fylkeskommune har også utarbeidet retningslinjer for bruk av metalldetektor, som skal gjøre det lettere for deg som er metallsøker å vite hvordan du forholder deg til kulturminner og funn. Retningslinjene for bruk av metalldetektor finner du her. (PDF: 351.3 kB)

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet