1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Markering av "DS Donau" 1. desember

Tirsdag 1. desember settes det opp nye informasjonsskilt om DS Donau ved Skiphellebukta i Frogn. Dette vil bli markert med fakkeltog, appell og påfølgende foredrag på Sjøstjernen i Drøbak.

Historien om «DS Donau»

1. desember 1942 er den dagen i Norges krigshistorie da flest nordmenn ble drept. Den 26. november 1942 ble 532 jøder deportert fra Oslo med Donau. Den 1.desember, fremme ved endestasjonen Auschwitz-Birkenau, ble kvinner, barn og eldre umiddelbart drept i leirens gasskammer. Bare ni menn overlevde oppholdet i Auschwitz-Birkenau.

Hendelsene rundt DS Donau, med hovedvekt på jødenes situasjon og det faktum at skipet til slutt ble senket av motstandsmennene Max Manus og Roy Nilsen 16. januar 1945, vil Frogn Historielag markere ved å sette opp et skilt i Skiphelle der DS Donau lå i ca. 7. år.

Markering 1. desember ved Skiphelle og Sjøstjernen i Drøbak

Denne mørke dagen i norsk krigshistorie vil bli markert ved avdekking av et nytt informasjonsskilt ved Skiphellebukta med påfølgende foredrag. Programmet vil være som følger:

Kl. 17.30 Fakkeltog fra parkeringsplassen i Skiphelle til der skiltet er på plass Mona Levin, vil holde en kort appell. Det serveres varm suppe.

Kl. 19.00 møte på Sjøstjernen i Drøbak.

  •   Mona Levin forteller om sin families historie.
  •   Mette Manus forteller om sin far.
  •   Even T. Hansen, spesialrådgiver på Senter for studier av Holocaust og livssynsminoriteter, forteller om DS Donau og viser bilder. Han har også med seg Skipsklokka til Donau.

Det blir anledning til å kjøpe kaffe og enkelt tilbehør.

Arrangementet er i regi av Frogn historielag. Akershus fylkeskommune har bidratt økonomisk, samt laget informasjonsskiltet om DS Donau.

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet