1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Visuell kunst

Oslo og Akershus utgjør en sterk region innen visuell kunst, og Akershus har flere markante aktører på feltet.

Akershus er preget av et stort spenn av aktører innen visuell kunst, fra Henie Onstad Kunstsenter som en regional aktør med et utstillingsprogram på høyt internasjonalt nivå, til et mangfold av lokale kunstforeninger som til sammen har ca. 3500 medlemmer.

Målsettinger for området visuell kunst

Kulturplan for Akershus 2016–2023 definerer følgende målsettinger:

  • Akershus fylkeskommune skal i samarbeid med de regionale aktørene innenfor visuell kunst jobbe målrettet med hovedsatsingsområdene og strategiene for implementering. Det skal legges særlig vekt på publikumsutvikling og talentutvikling.
  • Akershus Kunstsenter og Henie Onstad Kunstsenter skal prioriteres i fylkeskommunens satsing på visuell kunst. 

Støtte fra Akershus fylkeskommune

Akershus fylkeskommunes engasjement innen visuell kunst dreier seg i all hovedsak om støtte til Akershus Kunstsenter, Henie Onstad Kunstsenter, Trafo Kunsthall og Akershus Kunstforeningers Fylkesorganisasjon (AKFO). Fylkeskommunen støtter også enkelte regionale utstillinger, som Kunst rett vest og en rekke mindre prosjekter, i tillegg til at visuell kunst er et av uttrykkene i Den kulturelle skolesekken.

Akershus fylkeskommune støtter Østlandsutstillingen gjennom Østlandssamarbeidet sammen med Oslo, Østfold, Hedmark, Oppland, Buskerud og Vestfold.

Kunstsamling og offentlig kunst

Akershus fylkeskommune forvalter en stor kunstsamling fordelt på videregående skoler, tannklinikker, veiledningssentre og administrative bygg. Det settes av midler til offentlig kunst og gjennomføres kunstprosjekter i samarbeid med AFK Eiendom og Akershus kollektivterminaler FKF i forbindelse med nybygg og rehabilitering av bygg.

Les mer om pågående kunstprosjekter

Se også

Retningslinjer for kunstordningen i Akershus fylkeskommune (nye kunstprosjekter)

Retningslinjer for innkjøp av kunst i Akershus fylkeskommune

Retningslinjer for kunstforvaltningen i Akershus fylkeskommune

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet