1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Scenekunst

Scenekunstfeltet i Akershus er rikt og mangfoldig, med regionale aktører innen teater, dans og opera, og rommer alt fra en samtidsdansearena som tiltrekker seg internasjonale kompanier til amatørteateraktivitet og lokale scenekunstfestivaler.

Kulturplan for Akershus 2016–2023 definerer følgende målsettinger:

  • Akershus fylkeskommune skal i samarbeid med de regionale scenekunstaktørene jobbe målrettet med hovedsatsingsområdene og strategiene for implementering. Det skal legges særlig vekt på samarbeid mellom profesjonelle, amatører og frivillige, og talentutvikling innen samtidsdans og teater.
  • Akershus fylkeskommune skal opprettholde en satsing på teater, dans og opera, og bidra med kompetanse innen publikumsutvikling.

Akershus fylkeskommune støtter i all hovedsak utvikling og produksjon av scenekunst gjennom Regionalt kompetansesenter for dans, Akershus Teater, Akershus amatørteaterråd og OscarsborgOperaen. I tillegg inngår scenekunst i Den kulturelle skolesekken. Det tilbys videregående utdanning i dans og drama på fire videregående skoler, samt ved Follo og Romerike folkehøgskoler. Innen voksenopplæringen bidrar studieforbundene med betydelig aktivitet gjennom å organisere teater og revy som opplæringsvirksomhet.  

Det er igangsatt en regional satsing på talentutvikling innen teater og dans som skal realiseres fra 2017.

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet