1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk
Akershus fylkeskommune er fra 01.01.2020 en del av Viken fylkeskommune. Disse nettsidene oppdateres ikke. Se oppdatert informasjon om fylkeskommunen på www.viken.no

Publikumsutvikling

Hvordan nå nye målgrupper? Publikumsutvikling handler om å forstå og engasjere eksisterende og potensielt publikum.

Om satsningen i kulturplanen

Publikumsutvikling er et viktig satsingsområde i Kulturplan for Akershus 2016-2023, med mål om å bidra til et demokratisk og inkluderende kulturliv. Det er Akershus fylkeskommunes intensjon å styrke kompetansen og stimulere til tiltak innen publikumsutvikling blant de regionale kunst- og kulturaktørene.

Samarbeid 

Fylkeskommunen samarbeider med Norsk publikumsutvikling (NPU) og Opinion AS om kartlegging og videreformidling av ny kunnskap innen feltet. 

Ungdomspanelet Yoice

Yoice er et online innsiktspanel for unge mellom 16 og 30 år som er bosatt i Akershus. Her har de mulighet til å si sin mening om hva slags arrangementer, opplevelser og tilbud de ønsker seg akkurat der de bor. 

Panelsammensetningen består av et mangfold av stemmer der kjønn, alder, geografi og bruk (både brukere og «ikke-brukere» av kulturtilbud) blir jevnt fordelt.

Ungdomspanelet er en tjeneste levert av Opinion, i samarbeid med Akershus fylkeskommune og Norsk publikumsutvikling. Alle institusjoner og organisasjoner med kunst- og kulturformål i fylket vil få tilgang til rapporter og aktiviteter fra innsiktspanelet.

Tilskudd til publikumsutvikling

Akershus fylkeskommune har en tilskuddsordning for publikumsutvikling, hvor målet er å stimulere til konkrete prosjekter og tiltak innen publikumsutvikling hos kulturinstitusjoner i fylket.

Les mer om tilskuddsordningen her

Nettverkssamlinger og konferanser

Publikumsutvikling er ett av flere temaer som diskuteres på samlingene i Akershus kulturforum. Norsk publikumsutvikling avholder hvert år NPU-konferansen, som kan være verdt et besøk dersom man vil lære enda mer om tematikken.

Ønsker du å komme i gang med publikumsutvikling for din organisasjon? Ta kontakt med oss for å få inspirasjon, verktøy og støtte i prosessen!

Nyheter om publikumsutvikling

Illustrasjonsfoto

Nå ut til nye målgrupper!

11.09.2019

Les hele artikkelen

Kulturhack i Ås kulturhus

Fordeling av tilskudd til publikumsutvikling

25.01.2019

Les hele artikkelen

Bandet Pikekyss forholder seg til et ungt publikum under Akershus fylkeskommunes egne ungdomsprosjekt Tankerekka - av, med og for ungdom.

Fordeling av tilskudd til publikumsutvikling

18.01.2018

Les hele artikkelen

Akershus fylkesordfører Anette Solli åpnet konferansen «Ungt publikum» på Dansens Hus i Oslo.

Fullt hus på konferanse om publikumsutvikling

02.11.2017

Les hele artikkelen

Ny tilskuddsordning til publikumsutvikling

20.09.2017

Les hele artikkelen

Kulturpublikum

Hvem er kulturpublikummet i Akershus?

29.11.2016

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet