1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk
Akershus fylkeskommune er fra 01.01.2020 en del av Viken fylkeskommune. Disse nettsidene oppdateres ikke. Se oppdatert informasjon om fylkeskommunen på www.viken.no

Litteraturfestivalen er i gang!

Sydende stemning i fullsatt sal da Bare Egil og Aslags superpopulære barneshow åpnet årets Litteraturfestival i Akershus.

Konserten i Kolben på Kolbotn markerte startskuddet for 120 arrangementer på folkebibliotekene i fylket denne uken. Med i festivalen er også en egen poesibuss som kjører rundt og tilbyr formidling av poesi til både store og små. 

Bare Egil og Aslag i sitt ess

Egil Hegerberg og Aslag Guttormsgaard var i toppform på Kolben med sitt superpopulære barneshow, og hadde kommunikasjonsflyten i orden med et hundretalls små og store i publikum fra start til slutt.  

Marit Jordanger, Akershus fylkeskommune
Bare Egil og Aslags superpopulære barneshow markerte starten på årets litteraturfestival i Akershus.

–Det var veldig fint å åpne Litteraturfestivalen i Akershus! Storslått, vil vi si, sa de to humørfylte musikerne. 

–Det er jo litt spesielt at en litteraturfestival slår såpass på stortromma at de booker selveste Egil og Aslags superpopulære barneshow – selve rosinen i pølsa! Det er veldig få litteraturfestivaler som har så mye midler til rådighet! 

Kjærlighet til biblioteket

Både Hegerberg og Guttormsgaard setter, på den mer alvorlige siden, stor pris på biblioteket som institusjon. 

–Jeg elsker biblioteker, sa Aslag Guttormsgaard.  

–Det er en av de fineste institusjonene som fins, og den blir bare bedre og bedre. For eksempel med meråpent. Og så er det så kult at du kan låne bøker ett sted og levere et annet sted.

–I går kveld benyttet jeg meg av meråpent, låste meg inn på biblioteket på Bøler lenge etter stengetid, var der mutters alene og reiv ut sider av bøker og koste meg, ler Egil Hegerberg.

–Jeg kom forresten nylig med en singel som heter «Norges 3. beste bibliotekar», fortsatte Hegerberg.

–Det er så utrolig mye fokus på de to eldste døtrene mine, Ada og Andrine, humret han videre.

–Men nå ville jeg trekke frem yngstedattera, Agathe. Hun er bare 16 år, men var med på biblioteks-NM på Grefsen og kom på en bra tredjeplass der. De sier hun har kjempepotensial som bibliotekar, så dette er ikke det siste vi har sett fra Agathe. Det har til og med vært stor interesse fra proffe biblioteker i utlandet! 

Poesibuss og kakao

Bibliotekbussen i Akershus, som gjennom litteraturfestivaluken er omprofilert til å bli Poesibussen, sto parkert utenfor Kolben hele dagen. Her kunne publikum kose seg med diktlesing, kakao og uendelige lånemuligheter. Poesibussen fortsetter på sin ferd gjennom fylket gjennom hele festivaluken.

Se programmet for Poesibussen her

Marit Jordanger, Akershus fylkeskommune
Poesibussen kjører i hele festivaluken.

Fornøyd festivalsjef

Festivalsjef Gunnar Vilberg fra Fylkesbiblioteket i Akershus var også glad etter første dag med litteraturfestival. 

–Vi er strålende fornøyde med åpningen her på Kolben, både med Bare Egil og Aslag til stormende jubel og poesibuss fylt av både barn og voksne. Nå er det bare å glede seg til fortsettelsen!

Litteraturfestivalen fortsetter med full kraft hele uken, på alle folkebibliotekene i fylket.

Se programmet her

Les flere artikler

Kulturhack, Ås 2019

Fordeling av tilskudd til publikumsutvikling

12.12.2019

Les hele artikkelen

Alexander Krohg Plur (hovedansvarlig for UngMusikk og virksomhetsleder for kultur og fritid i Ås kommune), Kari Solheim (leder UngMusikk) og Bjørg Bjøntegaard (Norges Musikkhøgskole)

UngMusikk ekspanderer

02.12.2019

Les hele artikkelen

Vetle Rødbotten

Drømmer om Berlinfilharmonien

02.12.2019

Les hele artikkelen

Marianne Tomasgård, folkemusikkonsulent i Akershus

Utstilling i Lørenskog Hus: «Folkemusikk og nasjonalisme»

07.11.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet