1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk
Akershus fylkeskommune er fra 01.01.2020 en del av Viken fylkeskommune. Disse nettsidene oppdateres ikke. Se oppdatert informasjon om fylkeskommunen på www.viken.no

Digital festival i bibliotekene

Den gamle Seniorsurfdagen er revitalisert, med mål om å få flere på nett og vise at det uavhengig av alder er morsomt, trygt, demokratisk og ufarlig å lære noe nytt! Bibliotekene i Lørenskog, Oppegård og Ullensaker har vært vertskap.

Digital festival er arrangert i et samarbeid mellom Fylkesbiblioteket i Akershus, Seniornett Norge og bibliotekene i Lørenskog, Oppegård og Ullensaker. Bibliotekene ønsker med festivalen å formidle at læring er tilgjengelig for alle uansett alder, og at denne læringen kan styrke fellesskapet. Prosjektet er støttet av Nasjonalbiblioteket, som også har støttet Digital festival hos Deicmanske bibliotek. 

Inkluderende om digitalisering

Foto: Marit Jordanger, Akershus fylkeskommune
Digital festival er arrangert i et samarbeid mellom Fylkesbiblioteket i Akershus, Seniornett Norge og bibliotekene i Lørenskog, Oppegård og Ullensaker.

Målet med festivalen er at den skal nå ut til alle som trenger hjelp eller rådgivning digitalt, og at den ikke skal være ekskluderende. I festivalperioden har de tre akershusbibliotekene vært fylt med digital kunnskap, lek og jordnær læring.

Digital dingsemester med glimt i øyet 

Eirik Solheim, journalist og «digital dingsemester» i NRK Beta, gjorde sitt for å ufarliggjøre digitalisering og moderne teknologi med foredraget «Alle de smarte dingsene». Han har drevet med smarthus så lenge han kan huske, og ga både tips, triks og forhåpentligvis også digital inspirasjon til de fremmøtte. Begrepet smarthus omfatter elektriske installasjoner som skal bidra til å gi boligen lavere energiforbruk, bedre komfort, enklere betjening og et høyere sikkerhetsnivå.

Foto: Marit Jordanger, Akershus fylkeskommune
Eirik Solheim fra NRK Beta om «Alle de smarte dingsene» for et interessert publikum på Oppegård bibliotek

Seniorgaming, slektsforskning og datakurs

I tillegg til Solheims foredrag, har det på alle de tre akershusbibliotekene blitt holdt kurs i slektsforskning ved Torill Johnsen og Mette Gunnari, seniorgaming med Nintendo Switch og datakurs i ulike varianter. Lokale samarbeidspartnere er trukket inn i prosjektet, blant annet som veiledere i digital kunnskap. I Oppegård samarbeider biblioteket med lokalforeningen av Seniornett, mens i Ullensaker og Lørenskog er det de videregående skolene sine tredjeårselever som har holdt datakurs i biblioteket.

Alle bibliotek i landet involvert fra 2019? 

De tre bibliotekene får støtte fra prosjektet til å gjennomføre Digital festival også i 2019, som en drahjelp til å få i gang festivalen nasjonalt. Målet er at alle bibliotek i landet blir med på feiringen allerede fra neste år.

Foto: Marit Jordanger, Akershus fylkeskommune
Digital festival har blitt bredt profilert på Oppegård, Lørenskog og Ullensaker biblioteker dette året, og målet er at festivalen allerede fra neste år skal favne alle bibliotek i hele landet.

Les flere artikler

Kulturhack, Ås 2019

Fordeling av tilskudd til publikumsutvikling

12.12.2019

Les hele artikkelen

Alexander Krohg Plur (hovedansvarlig for UngMusikk og virksomhetsleder for kultur og fritid i Ås kommune), Kari Solheim (leder UngMusikk) og Bjørg Bjøntegaard (Norges Musikkhøgskole)

UngMusikk ekspanderer

02.12.2019

Les hele artikkelen

Vetle Rødbotten

Drømmer om Berlinfilharmonien

02.12.2019

Les hele artikkelen

Marianne Tomasgård, folkemusikkonsulent i Akershus

Utstilling i Lørenskog Hus: «Folkemusikk og nasjonalisme»

07.11.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet