1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Språkkafé på folkebibliotek i Akershus

Seks folkebibliotek i Akershus gjennomfører denne våren i samarbeid med Fylkesbiblioteket i Akershus språkkaféer. Satsingen er knyttet til fylkeskommunens mål om å skape et mer inkluderende kulturliv i fylket.

Språktrening og nye bekjentskaper
Skedsmo bibliotek på Strømmen har avholdt språkkafé hver torsdag siden tidlig i mars, og spesialbibliotekar Rutt Kine Brujordet forteller at de ønsker å fortsette med tilbudet til høsten, hvis forholdene legges til rette for det.

– Vi opplever dette tilbudet som både positivt og svært givende. Brukerne uttrykker også at de er veldig fornøyde, og det samme gjør de frivillige som bidrar, sier Brujordet.

På Strømmen har det vært alt fra 10 til 25 personer innom på kaféen. Konseptet er at folk med ulike morsmål og fra ulike kulturer møtes for å prate norsk, og på den måten vil få både språktrening og muligheten til å stifte nye bekjentskaper.

– Nå håper vi bare at enda flere kvinner tar turen, sier Brujordet, og nevner også behovet for flere norsktalende frivillige.

På Strømmen legges det opp til at hver språkkafé har et tema det blir satt av litt tid til i starten. Emner som har vært oppe er norsk kultur, geografi og arbeidsliv, mens grammatikk er tema neste gang.

Lek med språk

Mehda Zolfaqari og Sarah Camille Osmundsen fra Fortellerhuset, et kollegium som har som mål å gi barn og voksne gode lytter- og fortelleropplevelser, har også besøkt språkkaféen. De fremførte en tospråklig fortelling basert på et folkeeventyr fra Iran. Fortellerhuset jobber blant annet for å fremme det flerkulturelle aspektet ved historiefortelling i Norge.

Seks kommuner med tilbud

Seks bibliotek i Akershus har tilbud om språkkafé i samarbeid med fylkesbiblioteket denne våren:

  • Nittedal
  • Skedsmo
  • Hurdal
  • Nes
  • Rælingen
  • Ullensaker

Prosjektet er støttet av Nasjonalbiblioteket.

Mehda Zolfaqari og Sarah Camille Osmundsen fra Fortellerhuset

  

Fornøyde deltakere på språkkaféen på Skedsmo bibliotek

Les flere artikler

Kulturhack, Ås 2019

Fordeling av tilskudd til publikumsutvikling

12.12.2019

Les hele artikkelen

Alexander Krohg Plur (hovedansvarlig for UngMusikk og virksomhetsleder for kultur og fritid i Ås kommune), Kari Solheim (leder UngMusikk) og Bjørg Bjøntegaard (Norges Musikkhøgskole)

UngMusikk ekspanderer

02.12.2019

Les hele artikkelen

Vetle Rødbotten

Drømmer om Berlinfilharmonien

02.12.2019

Les hele artikkelen

Marianne Tomasgård, folkemusikkonsulent i Akershus

Utstilling i Lørenskog Hus: «Folkemusikk og nasjonalisme»

07.11.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet