1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk
Akershus fylkeskommune er fra 01.01.2020 en del av Viken fylkeskommune. Disse nettsidene oppdateres ikke. Se oppdatert informasjon om fylkeskommunen på www.viken.no

Nyheter om kultur


Filtrering av artikellisten

Fordeling av tilskudd til publikumsutvikling

Sju aktører har fått tilskudd gjennom Akershus fylkeskommunes tilskuddsordning for publikumsutvikling.

UngMusikk ekspanderer

Talentutviklingsprogrammet som tidligere var kjent som Follopiloten er nå i sterk vekst, noe som betyr at enda flere musikkelever og -pedagoger får mulighet til å involveres.

Drømmer om Berlinfilharmonien

Hornist Vetle Rødbotten fra Ås er en av mange musikktalenter tilknyttet talentsatsingen UngMusikk. –UngMusikk har gitt meg innblikk i hvordan musikeryrket er, og gjort at jeg har klart å komme meg dit jeg er i dag, sier 16-åringen.

Utstilling i Lørenskog Hus: «Folkemusikk og nasjonalisme»

-Utstillingen utfordrer oss til å reflektere over våre forestillinger om identitet og hva det «det norske» er, slik det ofte fremstilles gjennom vår kulturarv, sier folkemusikkonsulenten i Akershus, Marianne Tomasgård.

Litteraturfestivalen er i gang!

Sydende stemning i fullsatt sal da Bare Egil og Aslags superpopulære barneshow åpnet årets Litteraturfestival i Akershus.

Litteraturfestivalen i Akershus 2019

Årets litteraturfestival i Akershus arrangeres fra 19. til 27. oktober. Festivalen byr på spennende og varierte opplevelser for små og store på alle folkebibliotekene i fylket.

Rud vgs ble hyllet av Queen

En spontan allsang på Rud videregående skole ble raskt plukket opp av det legendariske rockebandet Queen på sin Facebook-side. Nå nærmer videoen av Bærums-elevene seg 1 million seere.

Nå skal alle digitaliseres!

Mange sliter med å holde følge i den digitale utviklingen som raser fremover. De kan føle et utenforskap, som Digital festival ønsker å gjøre noe med.

Publikumsutvikling på biblioteket

Akershus fylkeskommune satser tungt på publikumsutvikling, og biblioteksjef i Enebakk, Oddmund Kårevik, har skrevet en gjestekommentar der han deler sine erfaringer med å arbeide for å inspirere ungdom til å besøke biblioteket.

-Gnist tar opp klimasaken på en fin måte

Kulturminister Trine Skei Grande lot seg overbevise da hun overvar premieren på «Gnist» i Nittedal onsdag. Samarbeidsprosjektet mellom flere store institusjoner har pågått i et år, med over 300 nittedalselever som medskapende.

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet