1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk
Akershus fylkeskommune er fra 01.01.2020 en del av Viken fylkeskommune. Disse nettsidene oppdateres ikke. Se oppdatert informasjon om fylkeskommunen på www.viken.no

Mediefabrikken i Akershus

Mediefabrikken i Akershus er et ressurssenter for unge filmskapere.

Mediefabrikken er en av enhetene i kulturseksjonen, og er et ressurssenter for unge filmskapere, med lokaler i Filmparken på Jar. Mediefabrikken har spisskompetanse innenfor talentutvikling, og målgruppen er i hovedsak filmskapere med tilknytning til Akershus og Oslo. Enheten er også involvert i prosjekter av nasjonal og internasjonal karakter.

Mediefabrikken tilbyr veiledning, produksjons- og utstyrsstøtte, filmfaglige aktiviteter som verksteder og visninger, og er også en pådriver i utvikling av nettverk og miljøer. Mediefabrikken gjennomfører egne tiltak, og står for store deler av talentsatsingen i Viken Filmsenter AS

På nasjonalt plan har Mediefabrikken, i samarbeid med andre regionale aktører i filmfeltet, etablert FilmLab Norge, et talentutviklingsprogram for nyutdannede filmskapere, støttet av Talent Norge AS og private fond og stiftelser.

Siden 2014 har Mediefabrikken vært en del av det nordeuropeiske talentutviklingsnettverket Screen Talent Europe. Formålet med nettverket er å utvikle og gjennomføre konkrete samarbeidsprosjekter, og legge til rette for samproduksjon og nettverk blant unge talenter i Europa.

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet