1. Hopp til innhold på siden
  2. Hopp til menyen
  3. Hopp til hurtigsøk

Finske designere på skolebesøk

Gjennom det finsk-norske samarbeidet Finno har Den kulturelle skolesekken i Akershus for tredje år på rad hatt besøk fra Finland.

Produksjonen «Bli en designer» har i løpet av april vært ute på seks skoler i Aurskog-Høland. Servicedesignerne Saga Santala og Katja Vaahtera fra SuoMu ry – The Finnish Association of Design Learning, har lang erfaring med å jobbe i finsk skoleverk, men ble imponert over kreativiteten, samarbeidsviljen og disiplinen til 6. klassingene i Akershus.

 Vibeke Kirkebø Hegg (f.v.) fra Den kulturelle skolesekken i Akershus i samtale med SuoMus Saga Santala
Vibeke Kirkebø Hegg (f.v.) fra Den kulturelle skolesekken i Akershus i samtale med SuoMus Saga Santala

I «Bli en designer» får elevene i løpet av 90 minutter prøve seg som designere: De jobber i grupper med disse oppgavene:

  • Hvilke utfordringer kan man få når man er ute i naturen?
    Velg én av utfordringene og jobb videre med den.
  • Finn mange mulige løsninger på den valgte utfordringen.
  • Lag en prototyp av det beste løsningsforslaget! 

Gjennom prosessen lærer elevene hvordan idéer kan utvikles gjennom diskusjon, tegning, forming og bygging av enkle modeller. Kreativitet og disiplin er viktige stikkord, og fantastiske nye produkter ser i løpet av økten dagens lys.

Eksternt påfyll

Målet med dette samarbeidet er for Den kulturelle skolesekken i Akershus å få inn eksterne produksjoner med høy kvalitet, hvor man også kan trekke veksler på hverandres kunnskap:

– For oss er det svært positivt å få tilgang til utenlandsk formidling, og spesielt innenfor fagfeltene design og arkitektur. Finland er kjent for høy kvalitet på disse områdene, og de satser også mye på formidling til barn. Finland og Norge har forskjellige kulturer, men samtidig har landene mye felles, og med et slikt opplegg lærer vi mye av hverandre. Det er forfriskende for DKS Akershus å kunne tilby slike produksjoner til skolene i Akershus, sier en fornøyd produsent for visuell kunst, Vibeke Kirkebø Hegg.

Elevene lager prototyp på «lommebåt».
Elevene lager prototyp på «lommebåt».
«Hotballs» lades via USB og holder deg varm.

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet