1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Lager tilpasset kulturell skolesekk-program

Som første fylke i Norge lager Akershus et eget kulturell skolesekk-program med tilrettelagte tilbud for elever med spesielle behov. Det samlede tilbudet skal presenteres på et eget Kulturtorg, som holdes i Akershus fylkeskommunes lokaler i Galleri Oslo fredag 29. mai.

- Mens det ordinære opplegget for Den kulturelle skolesekken i Akershus har rimelig strengt fastlagte rammer for sine produksjoner, byr det tilrettelagte tilbudet på langt større fleksibilitet, forteller turnékoordinator Hege J. Emilsen. 

- Akershus først ute

Ifølge Emilsen er det flere fylker som per i dag har tilrettelagte produksjoner i sin kulturelle skolesekk.

- Men Akershus er det første fylket ut som nå lager et eget program som er skreddersydd for elever med spesielle behov, presiserer hun.

Og legger til:

- Opplegget kommer fordi Den kulturelle skolesekken har en klar målsetting: Alle elever i grunnskole og videregående skole skal få muligheten til å møte kunstnere og profesjonell kunst av høy kvalitet. Skal dette innfris for elever med spesielle behov, må det på plass et tilrettelagt behov som fleksibelt kan tilpasses.

Elleve ulike produksjoner

Sammen med scenekunstkonsulent Katrine Kirsebom er Emilsen ansvarlig for opplegget, som inkluderer elleve produksjoner innen litteratur, musikk, kulturarv, visuell kunst, scenekunst og film.

Blant tilbudene er danseforestillingen «En million sommerfugler» og kunstnersamarbeidet «Kunstfyret». På Kunstfyret inviteres elever til billedkunstneren Tony J. Larsson på hans kunstfyr på Steilene i Oslofjorden. Her får de anledning til å skape sine egne visuelle inntrykk av fyret og øya, som presenteres på en egen utstilling.

- Bli bedre kjent med Den kulturelle skolesekken

– Kulturtorget er en god måte å bli bedre kjent med våre produksjoner på. Det gjør det forhåpentligvis lettere å bestille det som passer for best for ulike elevgrupper med spesielle behov, påpeker Emilsen.

Det tilrettelagte kulturell skolesekk-tilbudet finner du her.

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet