1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk
Akershus fylkeskommune er fra 01.01.2020 en del av Viken fylkeskommune. Disse nettsidene oppdateres ikke. Se oppdatert informasjon om fylkeskommunen på www.viken.no

Nyheter om klima og miljø


Filtrering av artikellisten

Hydrogenstasjon i Gøteborg åpnet

Mandag 26. november ble den første hydrogenstasjonen i Gøteborg åpnet. -Hydrogenstasjonen i Gøteborg er også viktig for Norge. Nå kan man kjøre hydrogendrevet bil fra Oslo til Gøteborg og videre til København og kontinentet, sier fylkesordfører Anette Solli.

Kartlegging og verdsetting av friluftsområder i Akershus er i gang

8. oktober 2015 ble det avholdt oppstartsmøtet for prosjektet "Kartlegging og verdsetting av friluftsområder i Akershus".

Fylkesrådmannens forslag til økonomiplan

Fylkesrådmannen la 22. oktober frem forslag til årsbudsjett 2016 og økonomiplan 2016-2019. Samtidig ble det også lagt frem forslag til handlingsprogram for samferdsel.

Girer opp til TV-aksjonen 18. oktober

Fylkesaksjonskomiteen i Akershus er nå i full gang med å mobilisere sine nærmiljøer frem mot aksjonsdagen 18. oktober. Da skal 6000 bøssebærere i fylket samle inn penger til inntekt for regnskogen, og for de 260 millioner menneskene som har den som sitt hjem.

Statsministeren åpnet hydrogenstasjon ved Oslo Lufthavn

Med den nye hydrogenstasjonen er første brikke i en infrastruktur for hydrogen på Østlandet på plass. Statsminister Erna Solberg roser Akershus fylkeskommune for den standhaftige innsatsen for hydrogen.

Akershus første fylke ut med privatkjøpt hydrogenbil

Jan Carsten Gjerløw fra Akershus er første privatperson som har kjøpt hydrogenbil i Norge. Akershus utmerker seg som foregangsfylke for hydrogen, blant annet med åpning av ny hydrogenstasjon på Gardermoen 3. juli.

Kjenner du ditt eget fylke godt nok?

Visste du at det meste av norsk akevitt kommer fra Gjelleråsen eller at du kan oppleve kunstnerhjemmet til Hulda og Arne Garborg i Asker? Helgen 20.-23. august kan du oppleve bredden og mangfoldet som finnes i Akershus. Alt fra opera, museer og utstillinger på Oscarsborg - Oslofjordens kystkultur, åpen gård eller moderne kunst i Asker og Bærum til båttur på Øyeren eller å lete etter din egen smaragd på Minnesund.

Hydrogenstasjon på Gardermoen snart klar

Fra 3. juli vil en ny fyllestasjon for hydrogenbiler være klar til bruk på Gardermoen. Det er HYOP som driver stasjonen, med støtte fra Akershus fylkeskommune.

Fordeling av tilskudd til vilttiltak 2015

Fylkeskommunen administrere deler av den statlige tilskuddsordningen til vilttiltak. Her kan du se hvem som mottok midler i 2015.

Høyt kvikksølvinnhold i fisk fra innsjøer i Akershus

De siste årene er det registrert økt kvikksølvinnhold i enkelte ferskvannsfiskearter i Akershus, til tross for reduserte kvikksølvutslipp. Det viser en ny rapport fra Vannområde Øyeren.

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet