1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk
Akershus fylkeskommune er fra 01.01.2020 en del av Viken fylkeskommune. Disse nettsidene oppdateres ikke. Se oppdatert informasjon om fylkeskommunen på www.viken.no

Nyheter om klima og miljø


Filtrering av artikellisten

Avtale om internasjonalt hydrogensamarbeid

Akershus fylkeskommune har signert en internasjonal samarbeidsavtale for å fremme hydrogenkjøretøy og hydrogenteknologi. Fylkesordfører Anette Solli signerte intensjonsavtalen 23. november.

Hydrogenstasjon i Sandvika åpnet

Ny hydrogenstasjon på Kjørbo i Sandvika åpnet tirsdag 22. november. Fylkesordfører Anette Solli var blant dem som stod for åpningen.

Åpnet kraftverk: Rånåssfoss III

Fylkesvaraordfører Lars Salvesen startet opp de nye aggregatene på Akershus Energi på Rånåsfoss. Det markerte ferdigstillelse av det største utviklingsprosjektet på 90 år for Akershus Energi.

Fylkesrådmannens forslag til økonomiplan

Fylkesrådmannen la 19. oktober frem forslag til årsbudsjett 2017 og økonomiplan 2017-2020. Samtidig ble det også lagt fram forslag til handlingsprogram for samferdsel.

Sykkelhotell på Lillestrøm åpnet

Sykkelhotellet like ved Lillestrøm stasjon ble åpnet 10. oktober. - Sykkelhotellet gjør det lettere å kombinere sykkel og kollektivtrafikk, sa Solveig Schytz, leder av hovedutvalg for samferdsel.

Tilskudd til kjøp av hydrogenbiler i kommunal sektor

Akershus fylkeskommune har etablert en tilskuddsordning for anskaffelse av biler med brenselcelle i kommunal sektor.

Ønsker innspill til Hydrogenstrategien for Oslo og Akershus

Regionens hydrogenmiljø vil høsten 2016 til å være med å videreutvikle fylkets hydrogenstrategi. Dette innebærer også handlingsprogram for perioden 2017-2019.

Ny hydrogenstasjon på Høvik

Det skal etableres en hydrogen­stasjon på Høvik. Stasjonen er finansiert av Akershus fylkeskommune og EUs hydrogenprogram. Planutvalget i Bærum kommune behandlet sak om stasjonen 25. august.

Regional planstrategi 2017-2020 på høring

Fylkesutvalget vedtok 6. juni å legge forslag til regional planstrategi for Akershus 2017-2020 ut til offentlig ettersyn. Høringsfristen er 1. september.

Akershus på kartet på internasjonal hydrogenkonferanse

Denne uken arrangeres en internasjonal hydrogenkonferanse i Zaragoza, Spania. Eirik Bøe, leder av hovedutvalg for plan, næring og miljø holdt foredrag om introduksjon av hydrogendrivstoff i vår region.

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet