1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk
Akershus fylkeskommune er fra 01.01.2020 en del av Viken fylkeskommune. Disse nettsidene oppdateres ikke. Se oppdatert informasjon om fylkeskommunen på www.viken.no

Nyheter om klima og miljø


Filtrering av artikellisten

Fylkesrådmannens forslag til økonomiplan 2018-2021

Fylkesrådmannen la 25. oktober frem forslag til årsbudsjett 2018 og økonomiplan 2018-2021. Samtidig ble det også lagt fram forslag til handlingsprogram for samferdsel.

AFK eiendom FKF med på fellesinitiativ for miljøet

AFK eiendom FKF er med på et felles leverandørutviklingsprogram for å redusere utslippene i bygge- og anleggsbransjen.

Etablerer driftsstøtte til hydrogenstasjoner

Fylkestinget i Akershus har vedtatt å etablere en ordning for tilskudd til drift av fyllestasjoner for hydrogen. Tilskuddet skal bidra til å sikre en infrastruktur for hydrogenbiler i Akershus, og er en del av fylkeskommunens hydrogensatsing.

Akershus fylkeskommune satser på «Smart Mobility»

Under fagkonferansen Smart Mobility på Lillestrøm, fikk fylkesordføreren i Akershus, Anette Solli, snakket om viktigheten med visjonen om nullutslipp fra transportkjøretøy.

Lærte om grønn transport

Den indiske politikeren Rahul Ghandi fikk tirsdag 29. august en bred presentasjon om nullutslipp og smarte transportløsninger. Fylkesordfører Anette Solli fortalte om satsingen i Akershus på nullutslipp i transportsektoren.

Samarbeider om en grønnere byggeplass

Akershus fylkeskommune og Veidekke Entreprenører AS samarbeider om å finne gode løsninger for gjenvinning og gjenbruk av materialer fra byggeplassen.

Miljøversting kan bli utslippsfri til 2022

Buskerud, Akershus og Oslo har gått sammen om å se på mulighetene for utslippsfrie båtruter i Oslofjorden. Utredningen har vurdert de tekniske og økonomiske mulighetene for å få realisert hurtigbåter uten utslipp. Studien har også vurdert samfunnsnytten og angir når utslippsfrie hurtigbåter kan være på plass.

Akershus Energi økte inntektene med 10 millioner kroner

Akershus Energi fikk et godt resultat for 2016, til tross for at kraftprisene har vært lave.

Jakttider og jaktområder i Akershus

Har du tenkt over hvilke jaktmuligheter du har i ditt nærområde? I samarbeid med Akershus jeger- og fiskeforbund har vi laget en oversikt over hvor og når du kan jakte småvilt og rådyr i fylket vårt.

Enova utvider hydrogensatsingen

Enova styrker støtteordningen for bygging av fyllestasjoner for hydrogen og legger opp til årlige utlysing, skriver Enova i en pressemelding 15. juni.

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet