1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk
Akershus fylkeskommune er fra 01.01.2020 en del av Viken fylkeskommune. Disse nettsidene oppdateres ikke. Se oppdatert informasjon om fylkeskommunen på www.viken.no

Nyheter om klima og miljø


Filtrering av artikellisten

Ny hydrogenmodell til de første kundene

De første kundene kunne ta imot sine helt nye hydrogenbiler, da Hyundai leverte ut tre biler av den nye modellen til selskapene NEL og Uno-X.

Setter felles mål for klimakutt

Det er et mål å redusere direkte klimagassutslipp fra Akershus med 55 prosent innen 2030. Den nylig vedtatte regionale planen for klima og energi i Akershus er et viktig verktøy i dette arbeidet.

Støtter nytt hydrogenbussprosjekt

10 nye hydrogenbusser skal settes i drift i Asker og Bærum i løpet av årsskiftet 2020-2021. Prosjektet er et ledd i et EUs hydrogenprogram, og støttes av Enova, Akershus fylkeskommune og Oslo kommune.

Hvordan blir fremtidens kunstgress?

Gummigranulat fra kunstgressbaner byr på miljømessige utfordringer. Østfold, Akershus og Trøndelag fylkeskommuner inviterer til en halvdags konferanse om temaet 29. juni.

Status og utvikling for miljø og samferdsel i Akershus

Fossilt brensel er snart utfaset i Akershus, og det har vært noe nedgang i klimagassutslippet i fylket. Kollektivandelen øker, men biltrafikken inn mot Oslo er stabil. Dette er blant tallene som kommer frem i et nytt statistikkhefte om miljø og samferdsel i Akershus.

Nordic Clean Energy Week

Hovedutvalgsleder Eirik Trygve Bøe presenterte Akershus´ satsing på alternative drivstoff og diskuterte hva som skal til for å øke bruken i Europa på Nordic Clean Energy Week i Malmö.

AFK eiendom FKF deltar på FutureBuilt-konferanse

Eiendomsforetaket skal informere om fylkeskommunens første FutureBuilt-prosjekt på konferansen, som finner sted i Asker kulturhus 7. juni.

Leverte gode resultater i 2017

Hvor mange elever fullførte og bestod videregående opplæring, og hvordan var resultatene? Hvor mange passasjerer var det i kollektivtrafikken og hvordan står det til med tannhelsen til barn og unge i fylket? Svarene finner du i Akershus fylkeskommunes årsrapport 2017.

Robot med superkrefter

Piggeroboten er et eksempel på hvordan fylkeskommunen tar i bruk innovasjon og teknologi for å løse oppgaver på en effektiv, sikker og bærekraftig måte på byggeplassen. Piggeroboten ble sist tatt i bruk i forbindelse med rivningsarbeid på Sørumsand videregående skole.

Fylkeskommunen tråkket til for sykkelen

Akershus er den første sertifiserte fylkeskommunen etter Syklistenes Landsforbunds sertifisering av sykkelvennlig arbeidsplass. Det ble feiret med arrangementet «Sykkel-tråkk off».

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet