1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Nyheter om klima og miljø


Filtrering av artikellisten

Søk tilskudd til klimatiltak! 

Kommuner og private aktører kan nå søke tilskudd til en rekke klima-tiltak i Akershus. Tilskuddene skal bidra til økt infrastruktur for elkjøretøy og reduksjon av klimagasser. Søknadsfristene er i august og september. 

Grønne elbusser på veien i Norges største busskontrakt

De første elektriske regionbussene er i drift, og moderniseringen av busstilbudet på Romerike er et faktum. 463 nye miljøvennlige busser vil bidra til bedre komfort, økt kapasitet og lavere utslipp.

Vær smart - klimakurs for kommuner

Klimaet er i endring, og kommunene har et ansvar for å redusere konsekvensene. Nå kan kommunene melde seg på tverrfaglig kurs om i klimatilpasning. Frist for påmelding er 1. november.

Gir tilskudd til klimakampanjer

Nå kan kommunene i Akershus søke tilskudd til gjennomføring av lokale klimakampanjer rettet mot innbyggerne i kommunen. Søknadsfristen er 1. august.

Delte kunnskap om gode løsninger for overvannshåndtering

Hvor skal vannet gjøre av seg? Urban Idé Akershus samlet ansvarlige for overvannshåndtering i Oslo og Akershus. Sammen utvekslet de ideer som skal hindre ødeleggelser og gi gode kvaliteter i tettsteder.

Trengs et taktskifte for nullutslipp

- For nå målene om nullutslipp i transportsektoren er det avgjørende med innovasjon og tydelig lederskap, sa klima- og miljøminister Ola Elvestuen på et seminar i regi av HyER og Akershus fylkeskommune 6. juni.

Seminar: Toward zero emission road transport in Europe

Akershus fylkeskommune og HyER inviterer til seminar om batterielektrisk og hydrogenelektrisk veitransport i Europa 6. juni. Meld deg på i dag!

Planprogram og hovedutfordringer for Vannregion Glomma 2022-2027

Planprogram og hovedutfordringer for vannregion Glomma og for de norske delene av vannregion Västerhavet er lagt ut på høring frem til 30. juni 2019.

Bærum og Asker får elbusser

Til neste sommer settes det inn 41 elektriske busser i Asker og Bærum. Innen 2025 skal alle ordinære busser i Bærum være elektriske.

Hydrogensatsing for å nå klimamålene

Hydrogensatsing i mobilitetssektoren var tema på et felles diskusjonsseminar i Brussel torsdag 11.4, der Akershus fylkeskommune var vertskap sammen med den tyske delstaten Baden-Württemberg.

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet