1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk
Akershus fylkeskommune er fra 01.01.2020 en del av Viken fylkeskommune. Disse nettsidene oppdateres ikke. Se oppdatert informasjon om fylkeskommunen på www.viken.no

Samarbeid over landegrensene

- Takket være EU har vi kunnet støtte prosjekter innen energi og miljø, ufrivillig barnløshet og forebygging av hudkreft. Det skriver Elisabet Babic, Lars Salvesen, Claus Kjeldsen, regionpolitiker i Sverige, Norge og Danmark og beslutningstakere i EU-programmet Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak.

I en kronikk publisert i Sydsvenskan 23. mai peker de tre regionpolitikerne på at internasjonalt samarbeid har mistet både status og popularitet, noe som ikke minst Brexit er en symptom på.

- Når befolkningen i EUs medlemsstater nås skal stemme i Europaparlamentsvalget vil vi minne om det samarbeidet som pågår for å løse samfunnsutfordringer over landegrensense, skriver Elisabet Babic, Lars Salvesen og Claus Kjeldsen i kronikken. 

Samarbeid mellom 15 regioner i Sverige, Norge og Danmark

EU-programmet Interreg Öresund–Kattegat–Skagerrak er et samarbeid mellom de 15 regionene i Sverige, Norge og Danmark som grenser til det ovennevnte havområdet. Programmet investerer 127,6 millioner euro i prosjekter som jobber med internasjonale utfordringer. 

- EU har siden 1990-tallet  bidratt til å løse en rekke samfunnsproblemer på tvers av grensene, sier de i innleget og peker på at en rekke kommuner, virksomheter og forskere samarbeider over landegrensene for å løse ulike samfunnsproblemer. Det skjer med støtte fra EU-programmet Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak.

- Det vil vi at de skal kunne fortsette med etter Europaparlamentsvalget, sier Elisabet Babic (M) fra Region Halland i Sverige, Lars Salvesen (Krf), fylkesvaraordfører i Akershus i Norge og Claus Kjeldsen (Socialdemokraterne), regionsrådsmedlem i Region Midtjylland i Danmark. 

 

Les flere artikler

Fylkesrådsleder Tonje Brenna og Jafar Altememy, administrerende direktør i Akershus kollektivTerminaler FKF.

Akershus kollektivTerminaler FKF fortsetter i Viken

18.12.2019

Les hele artikkelen

? Av alle de oppgavene og prosjektene jeg har bidratt til gjennom 23 år i Akershus fylkeskommune er denne prosessen absolutt blant topp 5, sier Karin O'Sullivan, fra avdeling for plan, næring og miljø i Akershus fylkeskommune.

Akershus fylkeskommune er miljøsertifisert

17.12.2019

Les hele artikkelen

Slik kan bygg A se ut i fremtiden.

Entreprenør valgt til utbygging av Ås vgs

10.12.2019

Les hele artikkelen

Ett av ti moderne behandlingsrom.

Åpning av ny tannklinikk i Asker sentrum

09.12.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet