1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Tre nye hydrogenstasjoner til Osloregionen

Enova støtter byggingen av tre hydrogenstasjoner i Akershus og Oslo med til sammen 30 millioner kroner. - Det er svært positivt og i tråd med Akershus fylkeskommunes strategi for innfasing av hydrogen, sier fylkesordfører Anette Solli.

UNO-X Hydrogen får vel 20 millioner kroner i støtte for bygging av to hydrogenstasjoner. Fyllestasjonene skal etableres i Ås og Skedsmo kommune på Hvam. Selskapet åpner denne uken en stasjon i Bergen, og har det siste året drevet hydrogenstasjonen i Sandvika. HYOP får 10,4 millioner kroner i støtte for etablering av en hydrogenstasjon på Ryen i Oslo, som vil erstatte stasjonen på Gaustad, som trolig legges ned ved årsskiftet. HYOP driver i dag fyllestasjoner på Høvik (åpnet 15. desember 2017), Lillestrøm og Gardermoen i Akershus samt på Herøya i Porsgrunn. En Enova-støttet stasjon åpnet i Trondheim tidligere i desember; den vil etter hvert gjøres tilgjengelig for allmennheten.

- Vi ser nå starten på utbygging av det nasjonale nettverket av hydrogenstasjoner som Stortinget har bedt om.

Fylkesordfører Anette Solli

-Dette er svært positivt og i tråd med Akershus fylkeskommunes strategi for innfasing av hydrogen i transportsektoren. Vi ser nå starten på utbygging av det nasjonale nettverket av hydrogenstasjoner som Stortinget har bedt om, sier fylkesordfører Anette Solli, som minner om Uno X-målet om 20 stasjoner innen 2020 og ser fram til Enovas utlysning for 2018.

Nå kan flere velge hydrogenbil

- Skal transportsektoren bli utslippsfri må el og hydrogen samspille, slik bensin og diesel gjør i dag. Med denne tildelingen vil fylket ha et stasjonsnett som gir en stor del av Akershus-befolkningen et tilfredsstillende tilbud for utslippsfrie transportalternativer, sier Anette Solli.

– Enova legger til rette for en gradvis opptrapping av hydrogentilbudet for å bidra til en raskere vekst når tilgangen på hydrogenkjøretøy etter hvert tar seg opp, sier administrerende direktør Nils Kristian Nakstad i Enova, i en pressemelding 18. desember. -Derfor er vi glade for å kunne bidra til tre nye fyllestasjoner som skal bygge erfaringer for en videre satsing, legger han til.

Les flere artikler

Fylkesrådsleder Tonje Brenna og Jafar Altememy, administrerende direktør i Akershus kollektivTerminaler FKF.

Akershus kollektivTerminaler FKF fortsetter i Viken

18.12.2019

Les hele artikkelen

Drosjer på holdeplass i Akershus

Slik blir drosjetjenesten i Viken

02.12.2019

Les hele artikkelen

Varaordfører i Eidsvoll kommune, Hege Svendsen, og fylkesvaraordfører i Akershus fylkeskommune Lars Salvesen klippet snoren for å vise at gang- og sykkelveien ble åpnet 21. november.

Ny gang- og sykkelvei i Dal

21.11.2019

Les hele artikkelen

Leder for hovedutvalg for samferdsel, Solveig Schytz (f.v), fylkesordfører Anette Solli, og ordfører i Asker, Lene Conradi, ble med båten fra Aker brygge, etter at de nye avgangene ble satt i drift.

Flere avganger med båt fra Vollen og Slemmestad

07.10.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet