1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Tre nye hydrogenstasjoner til Osloregionen

Enova støtter byggingen av tre hydrogenstasjoner i Akershus og Oslo med til sammen 30 millioner kroner. - Det er svært positivt og i tråd med Akershus fylkeskommunes strategi for innfasing av hydrogen, sier fylkesordfører Anette Solli.

UNO-X Hydrogen får vel 20 millioner kroner i støtte for bygging av to hydrogenstasjoner. Fyllestasjonene skal etableres i Ås og Skedsmo kommune på Hvam. Selskapet åpner denne uken en stasjon i Bergen, og har det siste året drevet hydrogenstasjonen i Sandvika. HYOP får 10,4 millioner kroner i støtte for etablering av en hydrogenstasjon på Ryen i Oslo, som vil erstatte stasjonen på Gaustad, som trolig legges ned ved årsskiftet. HYOP driver i dag fyllestasjoner på Høvik (åpnet 15. desember 2017), Lillestrøm og Gardermoen i Akershus samt på Herøya i Porsgrunn. En Enova-støttet stasjon åpnet i Trondheim tidligere i desember; den vil etter hvert gjøres tilgjengelig for allmennheten.

- Vi ser nå starten på utbygging av det nasjonale nettverket av hydrogenstasjoner som Stortinget har bedt om.

Fylkesordfører Anette Solli

-Dette er svært positivt og i tråd med Akershus fylkeskommunes strategi for innfasing av hydrogen i transportsektoren. Vi ser nå starten på utbygging av det nasjonale nettverket av hydrogenstasjoner som Stortinget har bedt om, sier fylkesordfører Anette Solli, som minner om Uno X-målet om 20 stasjoner innen 2020 og ser fram til Enovas utlysning for 2018.

Nå kan flere velge hydrogenbil

- Skal transportsektoren bli utslippsfri må el og hydrogen samspille, slik bensin og diesel gjør i dag. Med denne tildelingen vil fylket ha et stasjonsnett som gir en stor del av Akershus-befolkningen et tilfredsstillende tilbud for utslippsfrie transportalternativer, sier Anette Solli.

– Enova legger til rette for en gradvis opptrapping av hydrogentilbudet for å bidra til en raskere vekst når tilgangen på hydrogenkjøretøy etter hvert tar seg opp, sier administrerende direktør Nils Kristian Nakstad i Enova, i en pressemelding 18. desember. -Derfor er vi glade for å kunne bidra til tre nye fyllestasjoner som skal bygge erfaringer for en videre satsing, legger han til.

Les flere artikler

Leder for hovedutvalg for samferdsel, Solveig Schytz (f.v), fylkesordfører Anette Solli, og ordfører i Asker, Lene Conradi, ble med båten fra Aker brygge, etter at de nye avgangene ble satt i drift.

Flere avganger med båt fra Vollen og Slemmestad

07.10.2019

Les hele artikkelen

Leder av hovedutvalget for samferdsel i Akershus fylkeskommune, Solveig Schytz er positiv til at Superwoman og Superman får flere barn til å feste setebeltet.

Beltehelter gir bedre beltebruk

23.09.2019

Les hele artikkelen

Snorklipping: Solveig Schytz og Jafar Altememy

Åpning av nytt bussanlegg i Nittedal

06.09.2019

Les hele artikkelen

Som den første av Nesoddbåtene går Kongen på elektrisk drift. ?	Nesoddbåtene fraktet i 2018 2,8 millioner passasjerer.

Første elektriske Nesoddbåt

04.09.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet