1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Nyheter om internasjonalt arbeid


Filtrering av artikellisten

Hvordan stimulere til grønn næringsutvikling?

Næringsutvikling basert på fornybar energi var hovedtemaet for den tredje workshopen 23.-25. september i Interreg-prosjektet SmartEdge.

Samarbeid over landegrensene

- Takket være EU har vi kunnet støtte prosjekter innen energi og miljø, ufrivillig barnløshet og forebygging av hudkreft. Det skriver Elisabet Babic, Lars Salvesen, Claus Kjeldsen, regionpolitiker i Sverige, Norge og Danmark og beslutningstakere i EU-programmet Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak.

Internasjonalt samarbeid om miljøsmart transport

- Skal vi stoppe klimakrisen er regionalt samarbeid over landegrensene avgjørende for å utvikle gode og bærekraftige transportløsninger fra Skandinavia og videre gjennom Europa, sa fylkesordfører Anette Solli på avslutningskonferansen for Scandria2Act prosjektet i Brussel onsdag 6. mars.

Veien til nullutslipp i transportsektoren

“Let`s act” var mottoet på konferansen Road Show Clean Fuels arrangert av Akershus fylkeskommune på Norges Varemesse den 5. desember 2018. -For å oppnå nullutslipp i transportsektoren trengs det større innsats, flere virkemidler og mer nasjonalt og internasjonalt samarbeid, var et hovedbudskap som gikk igjen blant foredragsholderne.

Norsk-kinesisk handelskammer på Akershus-visitt

Akershus fylkeskommune var vertskap for Norwegian-Chinese Chamber of Commerce (NCCC) sitt medlemsmøtet om kinesisk turisme i Norge. Fylkesordfører Anette Solli åpnet arrangementet 21. november.

– Den største forskjellen er lengden på skoledagene

De franske elevene Matea Gabus og Eva Droszewski er på utveksling i Norge, og skal bo hos norske vertselever. De har allerede oppdaget flere forskjeller mellom det norske og franske skolesystemet.

Deltar i internasjonal samarbeidsavtale om klimakutt

Akershus fylkeskommune er blant 222 regioner og byer som har inngått en samarbeidsavtale om arbeidet med å redusere klimautslipp. 12. september ble det holdt generalforsamling for Under2-samarbeidet, som markerte det største møte blant regioner og byer om klimaarbeid.

Bærekraftig utvikling i storbyregionene

Flere storbyregioner i Europa har gått sammen om et prosjekt for å dele erfaringer, god eksempler og kunnskap om bærekraftig utvikling av regionale byer. Akershus fylkeskommune leder prosjektet.

Leverte gode resultater i 2017

Hvor mange elever fullførte og bestod videregående opplæring, og hvordan var resultatene? Hvor mange passasjerer var det i kollektivtrafikken og hvordan står det til med tannhelsen til barn og unge i fylket? Svarene finner du i Akershus fylkeskommunes årsrapport 2017.

Ny sjef for det grenseoverskridende politiske samarbeidet STRING

Fra 1. juni 2018 overtar Thomas Becker rollen som administrerende direktør for STRING. STRINGs medlemmer fra Norge, Sverige, Danmark og Tyskland ønsker Thomas Becker velkommen, og gleder seg til at skape nye felles dagsordener for bærekraftig utvikling og vekst i korridoren fra Oslo til Hamburg.

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet