1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk
Akershus fylkeskommune er fra 01.01.2020 en del av Viken fylkeskommune. Disse nettsidene oppdateres ikke. Se oppdatert informasjon om fylkeskommunen på www.viken.no

Tilgjengelige kulturminner

Akershus fylkeskommune ønsker at flest mulig skal kunne besøke og oppleve kulturminner. Det handler om at kulturminnene er fysisk sett tilgjengelige, men også at informasjonen om kulturminner er tilgjengelig for alle.

Flere formidlingskanaler 

Akershus fylkeskommune arbeider for å gjøre kulturhistorien tilgjengelig for alle som ønsker å lære mer om sin lokale kulturarv – enten man er i sitt nærmiljø, ute på tur, i undervisning eller sitter med pc, nettbrett eller mobil.

I tillegg til fysisk tilrettelegging bruker vi flere formidlingskanaler for å nå ulike brukere med ulike behov, for eksempel digitale løsninger, korte informasjonsfilmer, utstillinger, foredrag, kurs og undervisningsopplegg gjennom Den kulturelle skolesekken.

Spesialtilpassede løsninger

Av fysisk tilrettelegging utvikler vi blant annet informasjonsskilt om kulturminner med tanke på god lesbarhet, taktilitet og tilgjengelighet.

Kulturminner er en verdifull ikke-fornybar ressurs som vi må ta vare på for ettertiden. Hensynet til tilgjengelighet for alle må veies opp mot vernet av kulturminneverdiene. Det gjenstår fortsatt mye arbeid når det gjelder universell utforming av kulturminner. Dette arbeidet kan være krevende fordi mangfoldet av kulturminner ofte krever spesialtilpassede løsninger.

 

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet