1. Hopp til innhold
 2. Hopp til meny
 3. Hopp til hurtigsøk
Akershus fylkeskommune er fra 01.01.2020 en del av Viken fylkeskommune. Disse nettsidene oppdateres ikke. Se oppdatert informasjon om fylkeskommunen på www.viken.no

Turforslag og tips til syklister

Akershus byr på mange flotte turmuligheter for sykkel både i naturen. Her har vi hentet ut noen gode turforslag for sykkelturer i Akershus fra Syklistenes Landsforening og Skiforeningen. La deg inspirere til å oppleve fylket fra sykkelsetet!

Stor Byrunde – Lillestrøm

Rett utenfor husveggene våre har Skedsmo kommune skiltet Liten og Stor Byrunde med røde skilt. Se hele turbeskrivelsen og ruten på kart hos syklistene.no

Asker – Semsvannet

En fin tur for de minste syklistene! Turen går i hovedsak på gang- og sykkelveier. Se hele turbeskrivelsen og ruten på kart hos syklistene.no.

Strandtur til Hvitsten

Nydelig strand, en stor gresslette, fine, gamle trehus. Bare noen kilometer fra Vestby ligger kystperlen Hvitsten. Turen dit går gjennom Bjørnstadveien, en stille og rolig grusvei i frodig kulturlandskap. Se hele turbeskrivelsen og ruten på kart hos syklistene.no.

Drømmerunden på Romeriksåsen

Denne turen er ikke lang, og den går i flott og åpent terreng. Se hele turbeskrivelsen og ruten på kart hos syklistene.no.

Elvetur langs Lomma

Ypperlig ettermiddagstur med kulturelle opplevelser! Se hele turbeskrivelsen og ruten på kart hos syklistene.no.  

Asker – Lier

Dette er en tur som i hovedsak går på Gamle Drammensvei tur/retur Asker-Liertoppen. Turen går i hovedsak på asfalt, noen få kilometer på godt grusdekke fra Asker Golfklubb til Solliveien. Se hele turbeskrivelsen og ruten på kart hos syklistene.no.

Lillestrøm – Fetsund lenser

Fin tur fra Lillestrøm til Fetsund lenser, med to ulike alternative veivalg underveis. Se hele turbeskrivelsen og ruten på kart hos syklistene.no.

Noen sykkelregler

Fotgjengerovergang

 • Sykler du over fotgjengerovergang så har du vikeplikt for bilister og gående. Dersom du går av sykkelen har bilene vikeplikt for deg.
 • Du har lov til å sykle på fotgjengerovergang så lenge du ikke er til hinder eller fare for gående (eller kjørende?).

Sykle i veien

Når du sykler i vei eller på veiens sykkelfelt er du definert som kjørende og må forholde deg til trafikkreglene. Syklister har samme rettigheter og plikter som bilister på veien, det innebærer bl.a.:

 • Vikeplikt for trafikk fra høyre side
 • Vikeplikt for gående som krysser gangfelt
 • Stoppe ved rødt lys
 • Følge fartsgrensen
 • Gi tegn når du svinger
 • Følge anvisning fra trafikkskilter

Sykle på fortau

 • Sykling på fortau er tillatt når det er lite gangtrafikk og syklingen ikke er til hinder eller fare for gående.
 • Sykling ved høy hastighet bør forekomme i veien.

Forbikjøring på høyre side

 • Syklister har lov til å kjøre forbi biler på høyre side. Husk å ta hensyn til bilistenes blindsone, det oppstår ofte farlige situasjoner mellom bilist og syklist når bilisten skal svinge til høyre.

Sykkelreglene er hentet fra www.tryggtrafikk.no

 

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet