1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk
Akershus fylkeskommune er fra 01.01.2020 en del av Viken fylkeskommune. Disse nettsidene oppdateres ikke. Se oppdatert informasjon om fylkeskommunen på www.viken.no

Fiskesprell

Akershus fylkeskommune er deltaker i prosjektet "Fiskesprell", et samarbeid mellom regjeringen og Norges sjømatråd. Målet med prosjektet er å øke kunnskapene om sjømatens ernæringsmessige fordeler og å gi barn og unge gode smakserfaringer.

Mer fisk og sjømat

Aktivitetene i Fiskesprell skal inspirere, motivere og stimulere til økt bruk av fisk og sjømat i barnehager og skoler. Virkemidlene er både å øke kunnskapene om sjømatens ernæringsmessige fordeler og å la de unge erfare hvor godt det smaker. Gjennom Fiskesprell får ansatte i barnehager og skoler tips og råd om hvordan sjømat lages og presenteres med ungdommelig vri. Appellerende materiell skal friste barna og ungdommen til både å kokkelere selv og ha lyst til å smake på resultatet.

Akershus fylkeskommune har vært involvert i prosjektet siden 2007. Fylkeskommunen videreformidler midler fra Helsedirektoratet og Norges Sjømatråd, som benyttes til kunnskapsfremmede aktiviteter som bl.a. kurs og fagdager.

Fiskesprellkurs for barnehager og skoler

På oppdrag fra Akershus fylkeskommune tilbyr OsloMet kurs i vårsemesteret. Kursene er gratis og målgruppen for kursene er ansatte i barnehage, skolefritidsordning og VGS-elever på barne- og ungdomsarbeiderfag.

Se mer informasjon om kurs og datoer på OsloMets nettsider.

 

Les flere artikler

Hvilebrakker ved Fetsund lenser i vinteropplag.

Nordre Øyeren - mulighetenes arena

09.01.2019

Les hele artikkelen

Forsidebilde til Regional plan for fysisk aktivitet, idrett og friluftsliv 2016-2030

Aktivitetsløftet - Aktiv i Akershus hele livet

14.03.2017

Les hele artikkelen

Kartlegging og verdsetting av områder for friluftsliv i Akershus

06.02.2015

Les hele artikkelen

Turløypene i Akershus skal merkes og skiltes. - Dette skal gjøre tilbudet for utendørs rekreasjon mer fristende for fylkets innbyggere, sier Axel Pettersen.

Turskiltprosjektet – hele landet skal merkes

10.12.2013

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet