1. Hopp til innhold på siden
  2. Hopp til menyen
  3. Hopp til hurtigsøk

4,7 millioner fordelt til friluftsliv i Akershus

Totalt 4 779 400 kroner av fylkeskommunale, statlige og private midler er fordelt til en rekke friluftslivsformål i Akershus for 2015. Dette er en solid økning fra tidligere år, noe som passer godt i Friluftslivets år.

Friluftstiltak for alle

Mange tusen elever i alle utdanningsløp får varierte og spennende lærings- og aktivitetsdager utendørs. Blant annet har noen allerede vært på opptur, og andre skal etter hvert ut på fjorden for å lære om livet i fjæra. I anledning Friluftslivets år blir det mange morsomme arrangementer rundt om i kommunene, og varierte turtips ved alle kystledhyttene. Turruter i alle fylkets regioner skal skiltes, ryddes og merkes, og den 12 mil lange Flyktningeruta vil gjenåpne i nymalt drakt i september. Flere innvandrergrupper vil få en introduksjon til friluftslivets gleder, og mange friluftsområder tilrettelegges for at folk skal kunne være aktive og nyte livet i nærheten av der de bor.

Akershus fylkeskommune bevilget 1,66 millioner kroner til 39 tiltak

Akershus fylkeskommune bevilget av dette 1,66 millioner kroner til 39 tiltak, over tilskuddsordningen der fylkets kommuner og regionale friluftslivsorganisasjoner kan søke støtte til friluftslivstiltak, og gjennom Turskiltprosjektet. Midlene i det prosjektet utgjøres av et spleiselag mellom Gjensidigestiftelsen og fylkeskommunen på til sammen 900 000 kroner. I tillegg støttes 43 prioriterte tiltak i Akershus for tilsammen 2,66 millioner kroner via Klima- og miljødepartementets to støtteordninger til friluftslivsformål.

Flere søker

Det er stor interesse og vilje til å stimulere og tilrettelegge for friluftsliv i Akershus. Når fristene gikk ut 1.februar var så mange som 116 søknader om støtte mottatt. Dette er en økning fra fjoråret på  61 %, med en total søknadssum i 2015 på 12,6 millioner kroner. Det er inspirerende å se hvor mye som skjer i Friluftslivets år!

Les flere artikler

Mennesker ser på universelt uformede turstier

Arbeidsverksted for sentrumsnære turveier

29.10.2018

Les hele artikkelen

Mona Engell vant Akershusprisen 2018. Gjennom frivillig arbeid har Mona Engell i en årrekke bidratt med innsats for folk i Gjerdrum og Akershus.

Mona Engell vant Akershusprisen 2018

29.10.2018

Les hele artikkelen

Linn Halvorsen og datter Leiah sykler til jobb og skole. De fikk sykkellykter av Solveig Schytz (V), leder av hovedutvalg for samferdsel, og Rune Winum, Akershus fylkeskommune.

Bare to av tre sykler med lys i mørket

26.10.2018

Les hele artikkelen

Fylkesvaraordfører Lars Salvesen overrakte prisen til Fet historielag og Styrk 28. september.

Kongeveien i Fet kommune kåret til fylkets beste turrute

03.10.2018

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet