1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk
Akershus fylkeskommune er fra 01.01.2020 en del av Viken fylkeskommune. Disse nettsidene oppdateres ikke. Se oppdatert informasjon om fylkeskommunen på www.viken.no

Barn og unge

Barn og unge er en prioritert gruppe i fylkeskommunens arbeid med frivilligheten.

Gjennom organisert trening utvikler barn og unge et levende og sterkt samfunnsengasjement og får tro på egne talenter, rettigheter og plikter. Barn og unge er en viktig samfunnsressurs, og vårt arbeid bygger på troen om at barn og unge både vil, kan og mestrer.

Fylkeskommunen fordeler tilskudd til tiltak for barn og unge gjennom støtte til paraplyorganisasjonene og til aktivitetsstøtte. Aktivitetsmidlene på ca. 2,2 mill. kr finansierer blant annet tiltak som Ungdommens kulturmønstring og Ungdommens kulturleir.

Akershus Barne- og Ungdomsråd

Akershus Barne- og Ungdomsråd (ABUR) er et fylkesregionalt samarbeidsorgan for de frivillige barne- og
ungdomsorganisasjonene i Akershus og andre ikke-kommersielle organiserte ungdomsgrupper på fylkesplan. ABUR er et kontaktledd mellom organisasjonene, fylkespolitikerne og fylkesadministrasjonen.

Ungdommens kulturmønstring

UKM (Ungdommens Kulturmønstring) er mange små lokale festivaler hvor ungdom kan delta med alle slags kulturuttrykk. Hver kommune sender kvalifiserte ungdommer videre til en fylkesmønstring som representanter for sin kommune. Hvert fylke sender i neste omgang ca. 30 deltakere til den nasjonale UKM-festivalen.

Les mer om Ungdommens kulturmønstring

Ungdommens kulturleir

Akershus Barne- og Ungdomsråd (ABUR) arrangerer i samarbeid med og Akershus Amatørteaterråd (ATR) og Akershus fylkeskommune sommerleir for ungdom i alderen 13-17 år.

 

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet