1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Fikk pris for sitt arbeid med barn og unge

Akershusprisen 2016 går til Ressursnettverket for barn og unge (RBU). – Dette er en stor ære, og med disse midlene kan vi hjelpe enda flere enn de 250 som vi har bistått så langt, sier grunnlegger av RBU, Inge Sveen.

Foruten heder og ære ventet en sjekk på 50 000 kroner vinneren av Akershusprisen, som ble annonsert under Akershustinget mandag 11. april. Prisen deles ut til en person eller organisasjon som har gjort en fremragende innsats for fylket, og denne gang trakk Gjerdrum-nettverket RBU det lengste strået.

På sjette året jobber de med å bekjempe isolasjon blant vanskeligstilte barn og unge, ved å bistå med midler til alt fra kontingenter til idrettsutstyr.

- Å glede er drivkraften

- Det å se gleden hos barn som med vår hjelp kan være med på aktiviteter er drivkraften bak arbeidet. I barne- og ungdomsårene er det en enorm forskjell på det å være med og det ikke være med. Vi ønsker at ingen skal falle utenfor, sier Monica Moer, daglig leder i Gjerdrum Idrettslag.

Nettverket er tilknyttet Gjerdrum Idrettslag, og finansieres av sponsormidler, med støtte fra Akershus idrettskrets og Lions Gjerdrum. Bidragene er ikke begrenset til idrett, men favner alle typer positive aktiviteter, og nettverket samarbeider tett med skoler, barnehager og det øvrige kommunale hjelpeapparatet om å nå de som trenger hjelp.

- Vi har et mål om å besvare enhver henvendelse innen 48 timer, og kaller oss selv for 100 prosent ubyråkratiske. Vi er uformelle og det er vår styrke, sier Sveen om nettverket, som består av fem lokale ildsjeler.

Holder lav profil

Prisen ble utdelt av fylkesordfører Anette Solli på Akershustinget mandag 11. april. I sin hilsen til vinnerne roste hun initiativet.

- Nettverket har en modell som andre kommuner og nettverk kan la seg inspirere av, sa hun i sin gratulasjonstale til vinnerne.

Ordfører i Gjerdrum, Anders Østensen, forteller at nettverket er en god samarbeidspartner for Gjerdrum kommune, men at de ellers legger vekt på å ha en lav profil.

- RBU sikrer at ingen barn og unge i Gjerdrum er forhindret fra å delta på arrangementer av sosiale eller økonomiske årsaker, men de jobber på en diskré måte. Det er et viktig poeng at barn og unge som får hjelp får sin anonymitet ivaretatt, ellers bidrar det bare til stigmatisering, understreker ordføreren.

Årets vinner ble trukket ut blant seks kandidater, og en jury med representanter fra kultursektoren, næringslivet, media og frivillig sektor har behandlet forslagene.

Les mer om RBU på Gjerdrum Idrettslags nettsider.

 

 

Les flere artikler

Nå kan du søke om prosjektmidler gjennom regionalt innovasjonsprogram.

Midler til innovasjon og nyskaping i Oslo og Akershus

08.11.2019

Les hele artikkelen

Janne Myraas er mobbeombud for barnehage og grunnskole i Akershus

Nytt nasjonalt nettsted for elevombudene i Norge

02.10.2019

Les hele artikkelen

Ski videregående skole. Drama-elever.

22 245 søkere får nå tilbud om skoleplass

10.07.2019

Les hele artikkelen

Startskuddet har gått, og moderniseringen av busstilbudet på Romerike er et faktum.med de første elektriske regionbussene i drift på linje 120, 310, 315 og 381. Oppstarten ble markert av (f.v)Snorre Lægran, plandirektør i Ruter, Solveig Schytz, leder av hovedutvalg for samferdsel i Akershus fylkeskommune og Henning Bethelsen som er teknisk direktør i Norgesbuss.

Grønne elbusser på veien i Norges største busskontrakt

01.07.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet